Sursă foto: Facebook/World Wildlife Fund
Sursă foto: Facebook/World Wildlife Fund

În cursul acestei săptămâni, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea care ar fi permis construcția de hidrocentrale în arii naturale protejate.

Anunțul a fost salutat organizația World Wildlife Fund din România.

Cu toate acestea, membrii organizației pentru protecția mediului consideră că natura este în continuare în pericol atât timp cât deciziilor politice le lipsește abordarea integrată, multi-sectorială.

Aceștia au precizat că, în continuare sunt propuse soluții pe termen scurt care nu aduc schimbări semnificative mixului energetic național, însă distrug în mod semnificativ natura, folosind nesustenabil o resursă strategică cum este apa.

Organizația World Wildlife Fund din România recomandă precauție în ceea ce privește planurile noi de dezvoltare hidroenergetică

Odată cu seceta de anul acesta, la nivel european, mai multe companii au raportat pierderi semnificative în producția de hidroenergie. Recomandăm precauție în ceea ce privește noi planuri de dezvoltare hidroenergetică precum și redirecționarea banilor publici  și propuneri legislative coerente, care să susțină soluții energetice pe termen lung, mai bine adaptate schimbărilor climatice, mai sustenabile (ex. energia solară sau eoliană), care practic să țină cont în mod egal de cerințele de mediu și de nevoile societății”, se arată în comunicatul organizației.

Agent Green: “Găștile criminale din Parlament intenționează să desființeze arii protejate sau să mute limitele acestora pentru a face loc unor hidrocentrale ineficiente”

Problema hidrocentralelor construite în arii naturale protejate a fost abordată și de Agent Green, organizația neguvernamentală non-profit pentru protecția mediului.

În cursul lunii martie, Agent Green a precizat că se fac eforturi maxime pentru a opri betonarea ultimelor râuri sălbatice din România.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Avem crize suprapuse. PSD va trece România cu bine de aceste crize”
Articolul următorRareș Bogdan: ”PNL a modernizat România”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time