Sursă foto: Facebook/Rareș Bogdan
Sursă foto: Facebook/Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a abordat subiectul digitalizării, precizând că Partidul Național Liberal va digitaliza România, ”așa cum tot PNL a modernizat-o la sfârșit de secol 19 și în prima parte a secolului 20”.

Potrivit declarațiilor oferite de politician, digitalizarea este un obiectiv crucial al Guvernului Ciucă, pentru că miza modernizării țării înseamnă servicii performante care vor îmbunătăți viața românilor.

Rareș Bogdan: ”România se află pe ultimul loc din UE în privința digitalizării serviciilor publice, dar investițiile masive vor schimba semnificativ situația (Pentru reforma digitală, România are prin PNRR 1884 milioane de euro)”

Nicio instituție publică sau nu va mai avea voie să ceară persoanelor dovezi sau certificări ale unor informații care există deja în sistemele acestor autorități. Va fi realizat un cloud guvernamental care va conecta toate instituțiile și bazele de date – de altfel, Legea interoperabilității, care a fost adoptată în acest an, a fost inițiată de câțiva colegi din PNL”, se arată în textul distribuit astăzi, 4 noiembrie, pe contul de Facebook.

350 de milioane de euro vor fi alocate în procesul de digitalizare al IMM-urilor

Politicianul a reamintit că premierul Nicolae Ciucă a anunțat la conferința ”România Digitală – România Liberală” că MAI va realiza un hub de servicii pentru printre care se află obținerea cazierului și înmatriculările.

Este doar un exemplu. Vorbim însă și de digitalizarea IMM-urilor, cu un buget de 350 de milioane de euro. Nu în ultimul rând: Caravana Digitalizării este un proiect care se derulează deja în județul Giurgiu și centralizează problemele care pot fi rezolvate prin digitalizarea (de exemplu, cele referitoarele persoanele vulnerabile). România Digitală – România Liberală!”, a precizat Rareș Bogdan.

Articolul precedentCCR: Legea care ar fi permis construcția de hidrocentrale în arii naturale protejate este neconstituțională
Articolul următorGabriela Firea a fost prezentă la Conferința de alegeri a organizației PSD Dâmbovița
Jurnalist full-time / Pesimist part-time