Captură video: Facebook/Marcel Ciolacu
Captură video: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu se află în aceste zile într-un „periplu” prin țară, pentru a participa la alegerile interne care au loc în filialele partidului, ocazii pe care le folosește și pentru a da asigurări ca în România va fi bine.

Ieri, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, Ciolacu a subliniat încă o dată că partidul pe care îl conduce coordonează în așa fel deciziile din alianța de guvernare încât crizele cu care se confruntă țara noastră să fie depășite.

Marcel Ciolacu a vorbit despre „crize suprapuse”, reiterând din nou că PSD a acceptat să vină la guvernare alături de PNL și UDMR doar pentru a aduce cumva „claritatea şi responsabilitatea actului de guvernare”. De ce, a explicat tot în cadrul discursului: „Nu aveam cum să stăm deoparte într-un moment atât de dificil prin care trecea România”.

După o criză pandemică gestionată ruşinos şi uităm câteodată câte vieţi au fost pierdute din neglijenţă, indolenţă, neputinţă şi neştiinţă, ne aflam în pragul unei crize majore. Aveam o criză energetică şi o criză economică, un război care se prefigura la frontiera României. (…)

Avem crize suprapuse. (…) Eu vă spun, în schimb, că PSD va trece România cu bine de aceste crize. Eu vă spun că PSD e singurul partid din România capabil să gestioneze aceste crize suprapuse.

Să nu credeţi, în schimb, că atunci când vom trece de aceste crize, toată lumea ne va aplauda sau întâmpina cu flori. Nu. În schimb, toată lumea şi toţi românii ne vor respecta şi cred că acest lucru e cel mai important”, crede Marcel Ciolacu.

Totodată, liderul social democraților a făcut referire și la anumite atacuri care există în acest moment sau care vor exista pe viitor:

Noi suntem suntem singurul partid care ţine cu adevărat cu România şi românii. Cred că asta este marea diferenţă între noi şi restul. Noi suntem partidul care apărăm creştinismul în România, noi suntem partidul, cum spunea doamna Firea, care apărăm tinerii şi familia. (…)

Eu sunt mândru că împreună cu colegii mei am luat decizia de a ne implica în actul de guvernare şi cred că toţi colegii care ne reprezintă în Guvernul României nu ne-au făcut de râs. Să nu credeţi că nu vor fi atacaţi colegii noştri, nu se vor spune minciuni despre ei, pentru diferenţa de performanţă administrativă şi guvernamentală este imensă între noi şi restul”.

Articolul precedentConsiliul Concurenței va stabili dacă băncile s-au înțeles cum să fixeze rata dobânzii ROBOR la un nivel cât mai ridicat
Articolul următorCCR: Legea care ar fi permis construcția de hidrocentrale în arii naturale protejate este neconstituțională