Foto: Ziare.com
Foto: Ziare.com

Cîțu a fost contactat de mai multe publicații pentru a lămuri ce făcea în noaptea în care s-a produs incendiul de la Colectiv.

Cu toate acestea, a preferat să nu răspundă, fapt care i-a adus numeroase critici, în mediul online.

Nevoie de atenţie sau amnezie: Cîțu a susținut că ar fi fost la Colectiv în noaptea incendiului

Apelând la limba engleză, Cîţu a scris, într-o postare din 2015, că sunt „vești teribile de la București” – referindu-se la incendiul de la Colectiv.

Cu toate acestea, în data de 30 octombrie 2021, la 6 ani de la tragedia de la Colectiv, fostul premier a ţinut să precizeze că a aprins o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, aşa cum face an de an.

Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”, a scris fostul premier, sâmbătă, 30 octombrie.

Postarea sa a avut peste 1.700 de comentarii, majoritatea critice. Preşedintele Asociaţiei Colectiv: ”Oamenii îşi manifestă ticăloşia, prostia, cinismul cu o nonşalanţă înfiorătoare”

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, a reacționat dur la acest mesaj:

Sunt momente în viaţă când oamenii îşi manifestă ticăloşia, prostia, cinismul cu o nonşalanţă înfiorătoare. Domnul PM demis Cîțu ar fi putut să vină la Colectiv cu un buchet de flori sau doar cu o lumânare pe care să o aprindă şi apoi pur şi simplu să plece. Ar fi putut să facă asta ca civil, fără coloană oficială şi cu siguranţă cineva l-ar fi remarcat şi i-ar fi zâmbit. Poate îi făcea şi o fotografie pe care o posta pe o pagină neştiută şi astfel 50 sau 100 de oameni aflau că domnul Cîțu este Om. Dar domnul PM demis Cîțu a ales altfel. Păcat. Respectul se câştigă greu şi niciodată prin minciună şi hoţie”, a scris Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tatăl unuia dintre tinerii decedaţi în urma incendiului izbucnit în club.

Cîţu ar declara că a participat şi la Revoluţie sau că a luat ca a luat bătaie de la mineri, în vara lui ’90

În acelaşi context, sociologul Gelu Duminică l-a ironizat pe fostul premier, precizând că Florin Cîţu a păstrat, timp de 6 ani, secretul prezenţei sale în clubul Colectiv, chiar în noaptea incendiului.

Foarte probabil sa aflam ca a fost și în 22 decembrie 1989 în Piața Universității, ca a luat bătaie de la mineri în vara lui ’90 și ca a jucat în America, alături de Generația de Aur. De fapt, nu m-ar mira sa-și aduca aminte ca a dat și vreun gol”, a scris sociologul.

Articolul precedentTimișoara riscă să rămână fără apă și căldură din 10 noiembrie
Articolul următorTermenul pentru ridicarea tichetelor de masă pentru cei vaccinați a fost prelungit
Jurnalist full-time / Pesimist part-time