Termoficarea Colterm
Sursa foto: Opinia Timișoarei

Municipalitatea din Timișoara a anunțat că furnizorul Tinmar Energy va sista livrarea de gaz către Colterm miercurea viitoare, după ce a acceptat o prelungire a contractului de livrare a gazului. Conform contractului semnat, furnizorul ar fi trebuit să oprească căldura și apa caldă pe 6 noiembrie.

Cristian Mitu, directorul interimar al societății de termoficare Colterm a anunțat că se semnează acte adiționale cât timp vor fi bani pe care îi va aloca furnizorului. Mai mult, Mitu a mai precizat că în momentul de față se continuă negocierile cu alte societăți.

„Toate sunt o problemă, dar de asta suntem acolo. Problemele sunt pe făgaș acum, există contract de gaz, există contract de cărbune”, a precizat directorul interimar Colterm, relatează opiniatimisoarei.ro.

Datorii istorice de 76 de milioane de lei

De asemenea, s-a început livrarea de cărbune din Valea Jiului, dar problema mare e reprezentată de gaz, ce nu se mai găsește pe piață. „Ne afectează nu numai pe noi”, a declarat Cristian Mitu.

Consiliul local va vota, pentru a asigura fondurile necesare plății gazului, o rectificare de buget. Astfel, municipalitatea va accepta banii primiți de la Consiliul Județean pentru plata datoriilor și va muta fonduri din alte resurse ale Primăriei Timișoara.

Timișorenii vor scoate din buzunar mai mulți bani după ce consilierii locali au decis  scumpirea gigacaloriei. Conform proiectului de hotărâre, energia termică livrată va ajunge la valoare de 851,27 de lei/MWh, respectiv 990,03 lei/Gcal. De asemenea, prețul local al energiei termice pe care populația o va plăti crește la 644 de lei/MWh.

Primăria Timișoara a semnat un contract de furnizare a gazului către Colterm cu Timar Energy. Acest contract este valabil până pe 6 noiembrie, dar termenul limită a fost modificat pentru 10 noiembrie.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, peste 56 de mii de locuințe au rămas fără căldură și apă caldă după ce E.ON a decis sistarea gazului către societatea de termoficare Colterm. În ultimii ani, societatea a acumulat datorii istorice de 320 de milioane de lei, iar primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a încercat să găsească soluții pentru ca orașul să nu rămână fără căldură pe timp de iarnă.

Primăria Timișoara, tăieri la sânge din alte cheltuieli pentru plata sumelor de bani către Colterm

Articolul precedent(VIDEO) Arabia Saudită construieşte un oraş eco, în deşert: nu vor exista mașini și drumuri
Articolul următorCîţu a fost la Colectiv, deşi nu l-a văzut nimeni. Sociolog: ”Probabil a luat bătaie şi de la mineri, în anii ’90”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.