Foto Știrile ProTV

Termenul de ridicare a tichetelor de masă acordate pentru persoanele cu schema completă a crescut la șase luni, anunță Ministerul Sănătății.

În comunicatul transmis, măsura a fost adoptată pentru continuarea imunizării populației și din cauza întârzierii livrării tichetelor pentru populație. Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Tichete de masă pentru cei imunizați cu schema completă împotriva noului coronavirus

Ministerul Sănătății a anunțat că fondurile pentru acest program au fost suplimentate cu 13,8 milioane de lei. Cei care doresc să ridice tichetele trebuie să prezinte actul de identitate și dovada vaccinării. Cei vaccinați pot ridica tichetele de masă de la unitatea de vaccinare unde s-a imunizat cu ultima doză de vaccinare. Termenul fiind de șase luni.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a precizat că toate tichetele de masă vor fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și amblatoriile de specialitate.

Ministerul Sănătății, fonduri de aproape 14 milioane de lei pentru tichete de masă

Mai mult, Attila a precizat că se vor asigura resursele bugetare necesare pentru suplimentarea tichetelor în perioada următoare. Direcțiile de sănătate publică județene vor distribui în termen de cinci zile, către centrele de vaccinare, tichetele de masă. Ordinul ministrului Sănătăţii a intrat în vigoare după ce a fost publicat în  în Monitorul Oficial. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 10 mii de noi cazuri de COVID-19. De asemenea, numărul deceselor este încă ridicat. Înregistrându-se aproape 600 de decese din cauza COVID-19.

Cunosctulul epidemilog Octavian Jurma a precizat că majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători. Evident, acest lucru este posibil dacă se va păstra trendul actual. Specialistul a mai anunțat că prognoza este puternic influențată de măsurile pe care autorițile le vor lua și de coordonarea populației cu ele.

Jurma e de părere că această situație critică în care a ajuns țara noastră are ca și vinovat guvernul, care a relaxat prematur restricțiile.

Alexandru Rafila, despre numirea sa în funcția de premier al Sănătății: „Ar fi o fugă de responsabilitate”

Articolul precedentCîţu a fost la Colectiv, deşi nu l-a văzut nimeni. Sociolog: ”Probabil a luat bătaie şi de la mineri, în anii ’90”
Articolul următorRusia și China au fost absente de la summitul global pentru climă COP26
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.