Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Conform unui raport publicat de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), 89,7 % dintre decesele înregistrate în ultima săptămână au fost la persoanele nevaccinate. Totodată, 73,7 % din cazurile confirmate au fost la cei care nu s-au imunizat împotriva noului coronavirus. Raportul INSP a luat în calcul cazurile de COVID-19 în perioada 25-31 octombrie.

Mai mult, 27 % dintre toate decesele s-au înregitrat în București, Prahova, Bihor, Constanța și Iași. Tot în București s-a înregistrat 30,7% din totaul cazurilor de coronavirus.

Numărul cazurilor de COVID-19 este în scădere

INSP a mai precizat că de la debutul pandemiei de anul trecut și până în prezent, 1 din 97 din toate cazurile de COVID a fost înregistrat la medicii din unitățile medicale din țară.

Totodată, cele mai multe decese s-au înregitrat la persoanele de peste 60 de ani, iar conform INSP, 93,3% din persoanele decedate aveau cel puți o comorbiditate asociată. Din cauza numărului mare de cazuri înregistrate și a restricțiilor impuse de autorități, campania de vaccinare a început să prindă viteză în țara noastră. Mai bine de șapte zile, peste 100 de mii de români s-au vaccinat cu prima doză, iar în prezent, România a ajuns la peste 40% din populație vaccinată.

Cu toate acestea, numărul persoanelor vaccinate a scăzut în ultimele zile, iar autoritățile caută soluții pentru a convinge populația să se vaccineze. Astăzi, 4 noiembrie, s-au înregistrat sub 9 mii de cazuri de persoane pozitive cu Sars-Cov-2. Totodată, au fost raportate aproape 500 de decese, relatează Grupul de Comunicare Strategică.

 Când se va termina pandemia de coronavirus

La nivel mondial, aproape patru miliarde de oameni s-au vaccinat împotriva COVID-19. Valurile de infectare cu varianta Delta au început să scadă, iar oamenii de știință preconizează că până la sfârșitul anului 2022, COVID-19 va afecta un număr redus de regiuni.

În momentul de față, Europa a fost cea mai lovită de noua tulpină, în special partea de est, unde rata de vaccinare este foarte redusă. România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește vaccinarea în rândul populației.

Vânzările vaccinului anti-COVID Pfizer au adus companiei aproape 65 de miliarde de dolari

Articolul precedentInformaţiile false despre vaccinuri, pedepsite cu 2 ani de închisoare
Articolul următorGabriela Firea, atac la primarul general al Capitalei: „Praful s-a ales de tot!”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.