Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Britanicii care postează informaţii false despre vaccin pot primi până la doi ani de închisoare.

Acţiunea are în vedere inclusiv mediul online, iar persoanele din Marea Britanie care vor distribui fake news referitoare la vaccinare vor fi aspru sancţionate.

Persoanele din Marea Britanie care postează „informaţii false” despre vaccinuri pe platformele digitale riscă doi ani de închisoare, conform unei noi legi numite Online Harms Bill, transmite The Times.

Legea privind siguranţa online, descrisă drept „legislaţie emblematică pentru combaterea abuzului şi a urii pe internet”, a fost primită cu critici dure din partea grupurilor de libertăţi civile.

Legea defineşte „comunicarea cu bună ştiinţă falsă” infracţiune, care, potrivit Times, îi poate „incrimina pe cei care trimit sau postează un mesaj despre care ştiu că este fals cu intenţia de a provoca ‘vătămare emoţională, psihologică sau fizică audienţei probabile’.

Surse guvernamentale au dat exemplul antivacciniştilor care răspândesc informaţii „false cu bună ştiinţă”

Un exemplu este teoria conform căreia virusul provine din Institutul de Virologie Wuhan. Conform unora, acolo se desfăşurau experimente menite să transforme genetic virusul pentru a-l face mai transmisibil la oameni.

Desigur, teoria a fost repudiată timp de 18 luni ca fiind o „ipoteză conspiraţionistă”. Cu toate acestea, la începutul acestui an, informaţia a devenit mainstream şi credibilă, mai arată sursa citată.

Conform Epoch Times, noul proiect se aliniază cu noi legi ale Marii Britanii privitoare la discursul instigator la ură – care determină dacă un discurs este instigator la ură nu pe baza unor criterii obiective, ci pe baza efectului asupra presupusei victime – care se poate simţi vizată.
Noile infracţiuni vor include aşa-numitele incidente de tip aglomerare, în care un număr de persoane se alătură pentru a trimite mesaje de hărţuire unei victime pe reţelele sociale”, relatează Times.

Articolul precedentCoșmarul salubrizării din Hunedoara. Supercom-ul lui Ciuclea, plătit din banii publici ca să inunde terenuri din Deva și Simeria cu „zeamă de gunoaie”
Articolul următorINSP: 90% dintre decesele înregistrate au fost la persoanele nevaccinate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time