Foto: Facebook/Nicușor Dan
Foto: Facebook/Nicușor Dan

Se știe deja că atât Gabriela Firea, cât și Nicușor Dan își mai doresc un mandat la Primăria Generală, acesta din urmă apreciind că ar putea fi susținut de partidele de dreapta.

Aceasta în contextul în care noua ministră a Justiției, Alina Gorghiu, a afirmat zilele trecute că există posibilitatea ca PNL să îi sprijine în campania localelor din 2024 fie pe Nicușor Dan, fie pe Gabriela Firea, însă actualul primar al Capitalei speră să aibă și de data aceasta susținerea USR, PNL și PMP.

Însă afirmațiile Alinei Gorghiu duc inclusiv către ipoteza că liberalii ar putea „sparge” blocul de Dreapta, ceea ce ar duce la un avantaj clar pentru candidatul PSD, Gabriela Firea.

Săptămâna trecută, Alina Gorghiu a subliniat totuși că „nu este stabilit la acest moment” pe cine va susține PNL, admițând că sunt câteva variante în lucru, inclusiv – în contextul actualei alianțe de guvernare – sprijinirea Gabrielei Firea.

Parţial are dreptate. Într-o perioadă cum suntem acum, toate partidele îşi fac propriile sondaje şi se uită la toate variantele posibile. E firesc într-un joc democratic.

Unde cred eu că nu are dreptate e că există o voinţă a electoratului de Dreapta, reprezentat de susţinătorii PNL, USR, PMP, de a nu lăsa PSD să revină la Putere în Bucureşti. (…)

Orice partid trebuie să se poziţioneze şi mereu să se laude (…) cu oamenii de administraţie pe care-i consideră competenţi. Politica înseamnă competiţie în faţa electoratului. De aici până la decizie mai e”, a declarat Nicuşor Dan la B1 TV.

Articolul precedentÎntreruperi planificate în furnizarea apei potabile în zonele Vadu Oii, Crucea și Topraisar din Constanța
Articolul următorComandamentul de vară al ANSVSA: amenzi de 1.117.200 de lei; un restaurant din Moeciu a fost închis