George Simion, deputat al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR), face acuzații grave la adresa guvernului pe care îl suspectează de implicare în „mafia gunoaielor”. De altfel, după relaxarea măsurilor impuse de starea de alertă, PAUR parcă a rămas fără subiecte de dezbătut și se alipește de un alt „subiect fierbinte”. În emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, Simion a afirmat că Bucovina a fost distrusă de Gheorghe Flutur și transformată din „Bucovina turistică”, într-o groapă de gunoi.
„Baronul portocaliu, ajuns galben acum, de Suceava, domnul Flutur. Toată Bucovina este distrusă, jumătate din forța de muncă de acolo lucrează în străinătate. În Bucovina singurele firme care contribuie la buget sunt cele austriece, care știm cu ce se ocupă. Asta este Bucovina turistică, în Pasul Mestecăniș ditamai groapa turistică. Nici nu funcționează și, dacă nu va funcționa, românii vor da banii înapoi, va trebui să ne împrumutăm. În momentul acesta avem groapa de 7 milioane de euro, muntele ras, și nu este singura situație din țară”, a spus Smion la România TV.
Simion știe cu ce prețuri se importă deșeurile ilegale
George Simion a ținut să precizeze că prețurile practicate de firmele importatoare de deșeuri, de cele mai multe ori ilegale, sunt cu mult sub prețul european, fapt pentru care România se transformă în „groapa de gunoi” a Europei.
„Între timp ni se trimit gunoaie, pentru că depozitarea lor în Italia este 500 de euro, iar la noi costă 14 euro. Ele sunt arse în fabrici de ciment, care nu ar avea voie să ardă decât materiale prietenoase cu mediul. Am propus o lege care să pedepsească aceste practici, să vedem dacă o vor vota domnii Dan Barna și Tanczos Barna”, a mai spus Simion, care adăugând că „acest guvern este mână în mână cu această mafie a gunoaielor”.
De altfel el a făcut referire și la situația minei de la Crucea, care va fi închisă, cât de curând, fapt pentru care mare parte dintre români vor trebui „să meargă la cules sparanghel”, asta în timp ce aici se vor arde gunoaiele europenilor.
Potrivit ministrului Energiei, mina de la Crucea va fi închisă pentru că este „epuizată”, însă nu se va renunța la forța de muncă din zonă, deoarece procesul de închidere este unul de durată.
Între timp, alte 150 de tone de deșeuri ilegale se chinuie să intre în România