Gabriela Firea, atac la PMB și Guvern

Premierul Cîțu nu vrea să susțină „un derapaj la București”

Senatorul PSD, Gabriela Firea a reacționat la anunțul făcut de premierul Cîțu, cu privire la bugetul local al Capitalei, pe care nu vrea să îl susțină din bugetul de stat, asta în contextul în care adoptarea bugetului se află într-un blocaj, după ce consilierii USR PLUS din CGMB nu au trecut propunerea făcută de edilul Nicușor Dan.  

„Cât de scurte sunt picioarele minciunii PNL – USR/Plus! 6 luni a durat mirajul “dreptei unite”! Exact cu asta au manipulat bucureștenii: că sunt la guvernare și vor ajuta cu bani și proiecte Capitala! Că, dacă sunt eu primar, nu sprijină Bucureștiul! Dar, dacă e ales primarul lor, va curge lapte și miere! După jumătate de an, bucureștenii primesc fiere și de la primar, și de la guvern!”, a scris fostul edil, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta și-a arătat mâhnirea în privința proiectelor începute și abandonate. Totodată a ținut să le atragă atenția celor care în campania electorală au făcut promisiuni ce acum pot fi considerate minciuni, în actualul context.

Ce informații vin de la Guvern

Premierul Cîțu a declarat, marți, că este responsabilitatea celor care au construit bugetul să vină cu explicații în privința acestuia.

„Am avut discuții și cu primarul general. Știu situația de la București, am lucrat și anul trecut pentru a rezolva o serie de probleme, am lucrat și anul acesta la bugetul pentru București. Nu vom susține de la bugetul de stat o amânare a plăților și intrarea în incapacitate de plată ulterior. Nu vom susține de la bugetul național un derapaj la București. Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu explicații, dar până acum execuția bugetară ne arată că avem venituri mai mari decât a fost prognozat la București”, a spus Florin Cîțu.

Primăria Capitalei ar fi avut în acest an un buget de 6,9 miliarde lei, dar a fost respins miercuri, 28 aprilie, cu 22 de voturi „împotrivă”, 17 „pentru” și 14 abțineri. Consilierii USR PLUS au acuzat că bugetul este unul supraevaluat.

Nicușor Dan îi roagă pe consilierii USR PLUS să vină cu propria variantă de buget

Articolul precedentZeci de localități intră în campanie electorală
Articolul următorCâte victime a făcut COVID-19 în raport cu alte cauze