Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Cancelarul german a precizat că trebuie prevenită o confruntare directă între NATO şi Rusia.

Prin urmare, este exclusă participarea NATO la războiul din Ucraina.

Într-o declaraţie făcută astăzi, 4 martie, pentru postul de televiziune ZDF, Olaf Scholz a declarat că implicarea NATO ar duce la o escaladare dramatică a acestei situaţii dificile în Ucraina, ceea ce ar aduce mari pericole.

Şeful executivului german a explicat de ce trebuie prevenită o confruntare între NATO şi Rusia

Iată de ce nu ar fi o politică responsabilă să facem asta acum. De aceea nu va exista acum nicio decizie care va conduce la implicarea militară a statelor NATO în această confruntare. Ceea ce se întâmplă chiar acum este un război împotriva poporului ucrainean”, a precizat Olaf Scholz.

El a subliniat că, pentru dezescaladarea situaţiei din Ucraina, este nevoie de o încetare a focului. În plus, este nevoie şi de negocieri suplimentare privind o retragere a forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean, arată Agerpres, citat de Digi24.

Cancelarul german insistă asupra negocierilor

Olaf Scholz a mai ţinut să precizeze că o schimbare de regim în Rusia nu reprezontă o soluţie şi nu ar rezolva problemele din regiune. Cancelarul german şi-a explicat afirmaţia, declarând că democraţia este ceva care trebuie să vină de la oameni.

Nu există un buton pe care poţi apăsa pentru a soluţiona toate problemele. Singura cale este de a încerca insistent să creăm un cadru pentru negocieri şi de a găsi un consens”, a concluzionat Olaf Scholz”.

Articolul precedentCompania Lukoil solicită încetarea rapidă a conflictului din Ucraina
Articolul următorPeste 150 de radiouri din Europa au difuzat, simultan, acelaşi cantec pentru pace
Jurnalist full-time / Pesimist part-time