Foto: laprensalatina.com
Foto: laprensalatina.com

Aproximativ 150 de posturi de radio publice din Europa au difuzat melodia “Give Peace a Chance”.

Melodia a fost auzită, simultan, în mai multe ţări ale Europei, astăzi, la ora 9 și 45 de minute (ora României).

Anunţul oficial a fost făcut de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), în cursul zilei de ieri, 3 martie. Fondată în 1950, EBU, cu sediul la Geneva, este cea mai mare alianţă media din lume. Alianţa deţine 113 membri, în 56 de ţări. EBU este cunoscută publicului larg şi pentru concursul Eurovision.

Europa a ascultat, simultan, acelaşi cântec împotriva războiului din Ucraina

Cântecul a fost scris de John Lennon şi a fost ascultat de milioane de oameni, în peste 25 de ţări, inclusiv în Ucraina.

Posturile de radio private europene s-au alăturat acestei iniţiative, a precizat EBU.

Ororile războiului împotriva Ucrainei sunt tot mai evidente cu fiecare zi ce trece. Sunt necesare solidaritatea, umanitatea şi sprijinul nostru”, a declarat Patricia Schlesinger. Schlesinger este directoarea postului regional de radio din Berlin RBB, dar şi cea care a iniţiat proiectul.

Producătorul postului de radio Channel One din Ucraina face apel la solidaritatea Europei

Yurii Tabacenko, producător executiv al postului de radio ucrainean Channel One, a declarat că “este extrem de important ca astăzi Europa să fie unită în jurul Ucrainei”.

“Give Peace a Chance” (“Daţi păcii o şansă!”), cântec lansat în 1969 de Plastic Ono Band. Cântecul a fost înregistrat la Montreal, în timpul petrecut în pat (bed-in), dedicat promovării păcii, de către John Lennon şi soţia sa, Yoko Ono, la Hotelul Queen Elizabeth.

Articolul precedentCancelarul german: “NATO nu va participa la războiul din Ucraina”
Articolul următorMinistrul Mediului, anunț după incendiul izbucnit la centrala nucleară din Ucraina: Nu există niciun pericol pentru populația din România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time