Aproape 200 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri

Sunt vizate 17 județe și Capitala, iar prejudiciul este estimat la 380.000 de lei

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș fac joi dimineață 190 de percheziții în 17 județe și Capitala, la persoane fizice, dar și la sedii de firme. Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de  evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, „acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în București și în județele Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite.

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate”, se arată în comunicatul IGPR.

În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

Prejudicii estimate, 380.000 de lei

Totodată, acțiunea vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență. „Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei. 5 mandate de aducere vor fi puse în executare.  Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activitate participă și polițiști ai inspectoratelor din județele menționate”, se mai arată în comunicatul instituției.

 Garda de Mediu Argeș a oprit activitatea unei firme pentru poluarea râului Bascov

Articolul precedentPNL a găsit la prefectul PLUS Alin Stoica o postare denigratoare la adresa lui Nicușor Dan
Articolul următorCine-i trage preșul de sub picioare lui Dan Voiculescu?