Garda de Mediu Argeș a oprit activitatea unei firme pentru poluarea râului Bascov

Totodată, firma a primit o amendă de 60.000 de lei pentru sângele deversat

Garda de Mediu Argeș a amendat cu 60.000 de lei o firmă de prelucrarea cărnii din județul Argeș, pentru poluarea, prin deversare de sânge, organe și resturi biologice, a râului Bascov, afluent al râului Argeș. Totodată, firmei i-a fost interzisă activitatea până la intrarea în legalitate.

În urma unei postări pe o rețea de socializare, în care se vedea deversarea din râul Bascov, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea s-a autosesizat asupra acestei situații. „La dispoziția directorului ABAAV, în seara zilei de 26 ianuarie 2021, după vizionarea imaginilor publicate de mass-media, echipa formată din reprezentanții serviciilor de specialitate (Inspecția Bazinală a Apei, Gestiune Monitoring și Protecția Resurselor de Apă, Laborator și SGA Argeș), a analizat posibilele surse de poluare din zonă urmând să realizeze controlul în teren”, au scris cei de la ABAAV, într-un comunicat.

Miercuri dimineață, echipa ABA Argeș-Vedea a participat alături de cei de la Garda de Mediu Argeș, la acțiunea de verificare și control a poluatorului.

Au fost solicitate și verificate documentele privind alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate, dar și a celor rezultate în urma procesului industrial desfășurat. Împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș au fost verificate sistemele de alimentare cu apă și cele de evacuare. De asemenea au fost prelevate probe de apă din canalul de scurgere a apelor pluviale din apropiere pentru analiza indicatorilor fizico-chimici. ABA Argeș-Vedea continuă investigațiile urmând ca în funcție de cele constatate să aplice prevederile Legii Apelor

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

Garda de Mediu a amendat poluatorul cu 60.000 de lei și au sistat activitatea acestuia până la intrarea în legalitate.

Potrivit lui Tudor Daniel, cel care a făcut publică situația din Bascov, locuitorii zonei „sunt terorizați efectiv de o carmangerie locală. Mirosul persistent și mizeria obligă oamenii să stea cu geamurile închise tot timpul anului.”

Reamintim că în zona Bascov-Argeș se desfășoară în mod frecvent competiții nautice, de la Campionate Naționale de bărci dragon la Campionate Naționale de kaiac-canoe rezervate seniorilor, juniorilor și celor din categoria tineret.

Articolul precedentMihai Chirica, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Articolul următorFost polițist din Gorj, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Nu mai are voie să practice meseria, însă între timp a reușit să se pensioneze