Marcel Ciolacu (captură video)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat într-o conferință de presă la Târgu Frumos, județul Iași, că românii așteaptă soluții din partea coaliției PSD-PNL-UDMR cu privire la problema energiei, afirmând că este necesar dialogul cu partenerii sociali.

„Continui să cred că cea mai importantă problemă rămâne problema energiei, dar trebuie să venim şi cu ce urmează după rezolvarea acestei probleme. Este necesar dialogul cu partenerii sociali, pentru că realitatea o iei de la partenerii sociali, indiferent cât de profesionist ai fi tu”, a afirmat liderul PSD, potrivit news.ro.

Ciolacu: „Decizia aparţine întotdeauna premierului”

Totodată, președintele PSD, întrebat despre o posibilă demisie a ministrului Energiei Virgil Popescu solicitată de mai mulți social-democrați, a afirmat că evaluarea miniștrilor nu o face coaliția de guvernare, ci premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, oficialul a spus că „într-o țară europeană normală”, prim-ministrul este cel care decide dacă un membru al Guvernului trebuie să își dea demisia sau nu. „Într-o logică administrativă şi într-o ţară europeană normală cam aşa se întâmplă. Există păreri, dar decizia aparţine întrotdeauna prim-ministrului”, a precizat Marcel Ciolacu.

Totodată, liderul PSD a anunțat că va vota împotriva moțiunii simple pe care USR a depus-o în Parlament împotriva ministrului Virgil Popescu. „La moţiunea simplă vom stabili poziţia PSD. Facem parte din coaliţie şi categoric vom vota împotrivă. Aşa voi propune colegilor mei”, a spus liderul PSD.

Reamintim că Marcel Ciolacu a fost în vizită, vineri, 4 februarie, la o fabrică de medicamente din Iași, iar după-amiază a avut mai multe discuții cu fermierii ieșeni, la aceste întâlniri fiind prezenți și ministrul Agriculturii și ministrul Finanțelor.

De asemenea, liderul PSD a vizitat o fermă din Războieni, precizând că reprezintă „un model de urmat” și de multiplicat la nivelul întregii țări.

„Am văzut astăzi oameni muncitori, cu viziune, care știu să producă și care trebuie sprijiniți cu toate forțele. Am intrat în linie dreaptă cu lansarea Programului „Rural INVEST” prin care oferim garanții guvernamentale de până la 90% pentru companiile care își localizează producția în mediul rural și urban-mic”, a scris Ciolacu pe o rețea de socializare.

Ciolacu, despre plafonarea prețurilor la alimente: „Haideţi să mergem la cauză”

Articolul precedentGeorge Simion spune una, face alta, dar se jură că el nu
Articolul următorAndrei Muraru, ambasadorul României în SUA: „Această criză a fost generată de Rusia”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.