Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Veşti bune pentru pacienţii care suferă de diverse forme de hepatită C și ciroză hepatică cu virus C: tratamentul va fi disponibil, începând cu luna februarie, prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit CNAS, pe lângă tratamentele genotip specifice, pacienții au acces și la două molecule pangenotipice specifice introduse în Lista de medicamente compensate și gratuite cu data de 1 februarie 2022.

Tratament asigurat, atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii care suferă de hepatită C

Tratamentul pacienților adulți este asigurat de medici din specialitatea gastroenterologie și boli infecțioase, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări din 16 județe (Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Bihor, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Suceava, Mureș, Timiș) și CAS AOPSNAJ”, se arată în comunicat.

Pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, tratamentul este asigurat de medici din specialitatea gastroenterologie pediatrică și boli infecțioase, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate din 11 județe (București, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș) și CAS AOPSNAJ.

Medicamentele se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia se află asiguratul

Există, totuşi, o singură condiție: furnizorul de medicamente trebuie să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în relaţii contractuale și medicul care a emis prescripția medicală.

Evaluarea rezultatului medical pentru pacienții înrolați în tratamentul cu antivirale cu acțiune directă se va realiza exclusiv de medicul curant al pacientului, informațiile urmând a fi procesate în PIAS de casa de asigurări de sănătate prin care se derulează contractul cost-volum-rezultat și cu care se află în relații contractuale medicul curant al pacientului”, menționează oficialii Casei de Asigurări de Sănătate.

Articolul precedentFabrică de țigarete contrafăcute, descoperită de polițiștii din Constanța
Articolul următorȘefa Comisiei Europene a anunțat măsuri drastice împotriva Rusiei în cazul invadării Ucrainei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time