Captură video DIICOT

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT ST Constanța, au destructurat un grup infracțional organizat, sprecializat în fabricarea de țigarete contrafăcute, a transmis Poliția Română. În urma acestei acțiuni patru persoane au fost propuse spre arestare preventivă, după efectuarea a opt percheziții domicilare în județele Hunedoara și Suceava.  

Linia de producție a țigaretelor se afla în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre suspecți.

„La data de 1 februarie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Hunedoara şi Suceava, fiind descoperită o fabrică de ţigarete contrafăcute, care funcţiona în afara antrepozitului fiscal. (…) Din cercetări a reieşit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clandestin, la reţeaua de energie electrică. De asemenea, în interior, a fost descoperită o instalaţie de bruiaj pentru orice semnal electronic”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

Potrivit acestuia, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 120.000 de țigarete contrafăcute, 700 kg de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje inscripţionate necesare în procesul de producţie şi un autovehicul de transport.

„La finalizarea perchezițiilor, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, fiind identificate și conduse la sediu, pentru audieri, 3 persoane”, au mai transmis reprezentanții Poliției.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, urmează propunerea de arestare preventivă pentru 4 persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 44 de ani, dintre care una în lipsă, pentru mai multe infracțiuni, printre care constituirea unui grup infracțional organizat, producerea de produse accizabile, care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deținerea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant și producerea în orice mod, importul, exportul, depozitarea, oferirea spre vânzare ori vânzarea unor mărfuri sau servicii purtând mențiuni false privind brevetele de invenții.

Mai mult decât atât, susțin anchetatorii, cei care fac obiectul acestor cercetări sunt cunoscuți ca „exponenți ai criminalității organizate, cu preocipări în ceea ce privește contrabanda cu țigări”.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate din mai multe județe: Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, BCCO Alba Iulia, IPJ Hunedoara, IJJ Hunedoara, GJM Timișoara, E-Distribuție Banat, DGFA 5 Deva și Biroul Vamal Deva.

Polițiștii au descoperit o fabrică ilegală de țigarete, în Buzău

Articolul precedentMedic de la Centrul „Caraiman”, pensionat „cu forța”
Articolul următorPacienții cu hepatită C se vor putea trata gratuit, prin CNAS