Sursa foto: Dom Vista Medical

În Ungaria au fost confirmate primele cazuri de infectare cu „Flurona” ( infectare simultană cu gripă și cu coronavirus).

Potrivit Nepszava, laboratorul privat Neumann Labs a identificat două cazuri de flurona la doi tineri cu vârste de sub 30 de ani, citează Digi24.

Mai mult, același laborator a informat că aproape 80% dintre toate cazurile de infectare cu COVID-19 reprezintă infecții cu noua variantă sud-africană.

Flurona a fost confirmată pentru prima dată în Israel

Cu doar două zile în urmă, în Israel a fost confirmat primul caz din lume de flurona la o femeie nevaccinată, care a născut recent. De asemenea, infectarea simultană cu gripă și coronavirus a fost descoperită și de medicii spanioli în Catalonia, Spania.

Reamintim că în Ungaria, în ultimele 24 de ore, au fost detectate peste 2.400 de noi cazuri de COVID-19 și 83 de decese. În utlimele săptămâni, numărul cazurilor a scăzut, dar experții în sănătate sunt de părere că valul cinci al pandemiei va crește considerabil numărul de noi cazuri.

Mai mult, autoritățile sanitare din Ungaria au precizat că varianta Omicron reprezintă deja 11 % dintre noile contagieri la nivel naţional. Peste 60% din cetățenii maghiari s-au vaccinat împotriva coronavirusului, iar 32% au primit doza booster.

Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, a afirmat că în această perioadă este normal să apară cazuri de infectare atât cu coronavirus, cât și cu gripă.

„Având în vedere că ne aflăm în sezon de gripă sezonieră există posibilitatea să apară și astfel de cazuri concomitent cu Covid. Nu ar fi ceva ieșit din comun să apară infecții concomitente, asta înseamnă o gazdă cu imunitatea deficitară. Pot apărea oricare dintre complicațiile acestor boli”, a declarat Florescu.

Reprezentanții Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor au precizat că ambele infectări sunt virale, iar vaccinul antigripal anual nu trebuie evitat, relatează presa internațională.

„Da, este foarte probabil ca o persoană să aibă și gripă și virusul Covid-19 în același timp. Ambele infecții sunt virale”, au declarat reprezentanții Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Denumirea „Flurona” a fost creată din alăturarea cuvintelor „flue”( gripă) și corona.

Spania a confirmat primele cazuri de „Flurona”

Articolul precedentGeneratorul din cartierul Aviației contestat de către un fost consilier general USR
Articolul următorIoana Mihăilă consideră că politicienii nu au curaj să își asume măsuri pentru „domolirea” valului cinci
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.