Medicii spanioli au descoperit primele cazuri de „Flurona”, adică infectarea simultană cu gripă și COVID-19, în regiunea spaniolă Catalonia, Spania.

Ei susțin că deocamdată aceste cazuri nu sunt mai grave decât coronavirus singur, dar cu toate acestea, va crește numărul de persoane internate în spital.

Conform Agerpres, Spania a înregistrat pe o perioadă de două săptămâni o rată de incidență de 1.775 de infectări la o sută de mii de locuitori. Mai mult, capacitatea la terapie intensivă este ocupată în proporție de 19% pe ansamblul Spaniei.

O femeie care a născut recent a fost infectată cu „Flurona”

Reamintim că primul caz din lume cu „Floruna” a fost raportat la o femeie nevaccinată din Israel care a născut recent. Experții în sănătate sunt de părere că există și alte cazuri care nu au fost diagnosticate până acum.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, doctorul Simin Florescu, a precizat că este normal să apară astfel de cazuri concomitent cu COVID-19.

„Având în vedere că ne aflăm în sezon de gripă sezonieră există posibilitatea să apară și astfel de cazuri concomitent cu Covid. Nu ar fi ceva ieșit din comun să apară infecții concomitente, asta înseamnă o gazdă cu imunitatea deficitară. Pot apărea oricare dintre complicațiile acestor boli”, a declarat medicul, relatează Digi24.

Mai mult, în următoarele săptămâni, spitalele se vor confrunta cu o explozie a cazurilor de infectare cu COVID-19 și gripă din cauza că românii nu se vaccinează.

 „Pentru gripă, vaccinarea e în uz de foarte mulți ani, nu ar trebui să se oprească în anii pandemici. Este recomandată vaccinarea pentru ambele tipuri de infecții, ambele sunt infecții respiratorii”, a afirmat medicul.

Totodată, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a precizat că vaccinarea ar preveni formele grave ale bolii, iar cel mai util instrument din punct de vedere al reducerii transmiterii acestui virus este certificatul verde.

De asemenea, Simin Florescu a mai precizat că relaxările din perioada sărbătorilor de iarnă vor avea ca și efect o creștere considerabilă a numărului de cazuri de COVID-19.

Conform INSP, la începutul lunii februarie, România ar putea înregistra peste 20.000 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Rafila, despre revenirea elevilor la școală: „Nu putem să discutăm despre o problemă de sănătate publică”

Articolul precedentAlexandru Muraru: „Am extins plângerile penale la adresa lui Claudiu Târziu și George Simion”
Articolul următorDacian Cioloș îl trimite pe Grindeanu la muncă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.