Alexandru Muraru (Facebook)

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, Alexandru Muraru, a anunțat că a extins plângerile penale la adresa copreședinților AUR George Simion și Claudiu Târziu.

Deputatul PNL e de părere că partidul pe care cei doi îl conduc trebuie scos în afara legii. „Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune, AUR, este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa”, a spus Muraru, relatează Digi24.ro.

Muraru: „Eu însumi am făcut mai multe plângeri penale”

De asemenea, el a mai precizat că statul român trebuie să aibă o strategie „pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului”, precizând că există elementele necesare pentru scoaterea în afara legii a partidului AUR.

„Parchetul General poate declanșa această procedură și CCR este chemată, prin legea de la începutul anilor 2000 pe baza căreia se înființează și funcționează partidele politice, să confirme o asemenea rezoluție”, a mai adăugat parlamentarul.

Totodată, Alexandru Muraru a mai sustinut că anul trecut a făcut numeroase plângeri penale împotriva conducătorilor partidului AUR. Mai mult, el e de părere că cei care au coordonat atacul de acum două săptămâni asupra Parlamentului sunt Claudiu Târziu și George Simion.

„Eu însumi am făcut mai multe plângeri penale și sesizări penale în ultimul an, cu privire la diverse fapte declanșate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri și pot să vă spun în premieră astăzi că după atacul asupra Parlamentului, de acum câteva săptămâni, sunt în legătură cu organele competente și am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR Claudiu Târziu și George Simion”, a concluzionat deputatul PNL.

În urmă cu două săptămâni, Alexandru Muraru a depus plângere penală la Parchetul General și la Poliție după ce un protestatar a desenat zvastica, un simbol nazist, pe steagul Uniunii Europene la manifestația violentă organizată de AUR care a avut la Parlament.

Reamintim că din 2023, istoria evreilor și a Holocaustului va fi predată ca disciplină separată și obligatorie în licee. Cu toate acestea, liderii AUR au declarat astăzi, 3 ianuarie, că istoria Holocaustului și educația sexuală nu își au rostul în școală, precizând că sunt niște „teme minore” și nu reprezintă altceva decât o „acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România.”

Muraru a făcut sesizare la Parchetul General și Poliție în cazul protestului AUR

Articolul precedentRafila, despre revenirea elevilor la școală: „Nu putem să discutăm despre o problemă de sănătate publică”
Articolul următorSpania a confirmat primele cazuri de „Flurona”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.