Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății (captură video)

Ioana Mihăilă a declarat pentru Profit TV că Certificatul Covid ar fi trebuit implementat încă din luna octombrie a anului trecut, de când a ajuns în Parlament.

Mai mult, fostul ministrul al Sănătății a mai precizat că legea a fost blocată de Florin Cîțu, din cauza impactului bugetar al testării gratuite și de Iohannis, după formarea coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR.

De asemenea, Mihăilă este de părere că implementarea Certificatului Covid ar fi „domolit” valul cinci al pandemiei, relatează news.ro.

Ioana Mihăilă: „Este foarte important ca politicienii să aibă un pic de curaj”

  Fostul ministru USR a mai menționat că oamenii politici nu au avut curaj să ia măsuri nepopulare.

„Este foarte important ca politicienii să aibă un pic de curaj, să îşi asume măsuri care pentru o anumită parte a populaţiei sunt nepopulare. Cred că este o frică de asumare în primul rând, care este complet distructivă. (…) Dacă statul cedează în faţa unor mesaje dovedeşte că este slab şi nu îşi poate proteja cetăţenii”, e de părere Ioana Mihăilă.

Mai mult, fostul ministru al Sănătății a susținut că România are în față „zile negre”, din cauza valului cinci al pandemiei.

„Dacă toate aceste aspecte se confirmă, faptul că imunitatea dată de trecerea prin boală cu celelalte tulpini nu este foarte puternică, cred că ne aşteaptă nişte zile grele”, a mai precizat Mihăilă.

Totodată, fostul ministru USR a adăugat că varianta sud-africană, Omicron, este mult mai contagioasă decât Delta, iar impactul va fi foarte mare. Mai mult, ea e de părere că instituțiile statului nu pot face previziuni clare cu privire la numărul de infectări.

„Ştim că rata de vaccinare în România este mult sub un nivel care să ofere protecţie. Valul 5 s-ar putea să fie la fel de problematic ca valul 4”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Reamintim că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că orice întârziere a Certificatului Covid face ca eficacitatea sa să fie „tot mai puțin relevantă”, în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus a început să crească simțitor în ultimele zile.

În ultimele 24 de ore, în țara noastră s-au înregistrat aproape 4.000 de noi cazuri de COVID-19.

Rafila, despre întârzierea adoptării certificatului Covid. „Eficacitatea lui devine tot mai puțin relevantă”

Articolul precedentUngaria a confirmat primele cazuri de „Flurona”
Articolul următorCătălin Drulă, despre declarațiile lui Grindeanu: „Se războiește de fapt cu domnul Bode”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.