Sursa foto: Playtech.ro

Vineri, 3 decembrie, va începe a doua etapă de selectare a voucherelor în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice. În această etapă se vor genera vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că la ora 10 se vor putea selecta voucherele din aplicația informatică dedicată Programului Rabla pentru Electrocasnice.

Voucherele se pot genera până în 9 decembrie, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape. Persoanele care și-au făcut cont vor putea genera vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite. Altfel spus, pentru televizoarele având cel puțin noua clasă energetică G vor primi 400 de lei, pentru laptopuri 500, iar pentru tabletele 300 de lei.

35 de mii de vouchere au fost epuizate în cinci minute în prima etapă a programului

În urmă cu o săptămână, bugetul primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în doar cinci minute. Din cele 35 de mii de vouchere, 13 mii au fost pentru mașini de spălat rufe, 7 mii pentru mașini de spălat vase și peste 14 mii pentru frigidere. Bugetul alocat primei etape a fost de 14 milioane de lei.

Tanczos Barna a precizat că va fi păstrată structura și schema de lansare a programului. Ediția a II a din această iarnă are un buget de 35 de milioane de lei. Bani rămași din bugetul total de 75 de milioane de lei.

Din data de 10 decembrie, Programul Rabla pentru Electrocasnice trece în etapa a III a, cu vouchere pentru aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoare.

Vouchere au cod unic de identificare

Criteriile de eligibilitate și toate condițiile privind desfășurarea acestui program pot fi citite în Ghidul de finanțare a acestui program.

Citește aici ghidul de finanțare „rabla pentru electrocasnice”

Valoarea voucherelor pentru „Rabla pentru electrocasnice” variază între 200 și 500 de lei. Anul acesta au fost generate aproximativ 199 de mii de vouchere, dintre care au fost utilizate 110 mii. De asemenea, voucherele sunt dotate cu un cod unic de identificare, în baza CNP, astfel că acestea nu se pot vinde.

Tánczos Barna, despre „rabla pentru electrocasnice”: „Se vor coborî clasele energetice”

Articolul precedentRomânii au o nouă zi de sărbătoare: a fost instituită oficial Ziua Națională a Înotului!
Articolul următorKelemen Hunor lămurește problema pensiilor: „Recalcularea nu înseamnă că vei primi mai puţin decât ai primit”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.