foto: captură video Politia Română

Poliția Capitalei a confirmat, la cererea zin.ro, faptul că doi bărbați din Strehaia au fost plasați sub control judiciar, de curând, la o nouă solicitare a procurorilor. Ei sunt acuzați de delapidare, spălare de bani și au toate bunurile sub sechestru judiciar. Săptămâna trecută, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București(PCAB) a formulat cerere de arestare preventivă, însă, Tribunalul București a luat o măsură preventivă mai blândă, cea a controlului judiciar.

Cu toate acestea, ședința în care s-a dezbătut acest lucru nu a fost menționată pe portalul instanțelor. La începutul lunii octombrie, la prima acuzare, au fost lăsați în libertate. Inculpații sunt cunoscuți ca fiind verii lui „Leo de la Strehaia” și au avut grijă să răspândească în unele medii „că vor cumpăra procurorii și judecătorii”. La data de 26 octombrie ac, oamenii legii le-au făcut o surpriză de proporții. Au efectuat alte percheziții, i-au reținut pentru 24 de ore și au cerut să fie arestați preventiv.

Poliția, cu „ochii în patru” pe rudele lui Leo de Strehaia. Au îngropat banii în curte, de teama anchetatorilor

Potrivit Direcției Generale de Poliție București, s-a dispus sechestrul asigurător asupra a două autoturisme și asupra mai multor conturi în care aveau suma de 600 000 de lei, bani din afaceri ilegale cu deșeurile.

La data de 11 octombrie ac, anchetatorii au descins în curtea mai multor oameni de afaceri din Strehaia, județul Mehedinți, suspecți că ar fi prejudiciat statul cu sume fabuloase. Potrivit acestora, la fața locului, autoritățile au găsit sute de monede de aur, îngropate în curțile acestora.

Unele monede găsite de autorități cântăresc chiar și un kilogram fiecare, iar prejudiciul adus astfel statului român se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

Concret, ancheta îi vizea pe Florin Mituș, Mihai Mitea și Justinian Mitea, toți trei veri ai manelistului „Leo de la Strehaia”, care în prezent, se află în spatele gratiilor pentru evaziune fiscală.

Articolul precedentUn angajat al Gărzii Forestiere Ploiești este acuzat că a primit mită constând în cazări gratis la hotel
Articolul următorConsiliul Concurenței va stabili dacă băncile s-au înțeles cum să fixeze rata dobânzii ROBOR la un nivel cât mai ridicat
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”