Sursa: Facebook

Un angajat al Gărzii Forestiere Ploiești a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită, foloasele pe care acesta le-ar fi primit constând în plata unor cazări la hotel.

Faptele, potrivit Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea, s-ar fi derulat pe parcursul a două luni din acest an, suma totală de care ar fi beneficiat inculpatul fiind de 2.250 de lei.

În schimbul acestor foloase, inculpatul, pe numele său Adrian Nicolae Mincu, ar fi trecut cu vederea anumite aspecte pe care trebuia să le verifice la Ocolul Silvic Asociația „Salcâmul” Ciumești din Satu Mare. Culmea, consilierul superior din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești trebuia să facă verificările la solicitarea procurorilor. De altfel, în același dosar a fost trimis în judecată și pădurarul respectivului ocol silvic, Claudiu Alexandru Călin Dindelegan, acuzat de dare de mită.

Date din anchetă au fost făcute publice în vara acestui an, când cei doi inculpați au fost reținuți și duși în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. La acel moment, instanța a dispus ca aceștia să fie plasați în arest la domiciliu, având o serie de interdicții.

Acum, cei doi au fost trimiși în judecată sub control judiciar, judecătorii din cadrul Tribunalului Satu Mare urmând a analiza acuzațiile:

În perioada martie – aprilie 2022, inculpatul Dindelegan Claudiu Alexandru Călin ar fi promis și ar fi remis inculpatului Mincu Adrian Nicolae foloase necuvenite constând în achitarea unor servicii de cazare la o unitate hotelieră, în valoare de 2.250 lei.

Foloasele respective ar fi fost primite de inculpatul Mincu Adrian Nicolae, în contextul efectuării unui control (solicitat de o unitate de Parchet) la Ocolul Silvic Asociația „Salcâmul” Ciumești, în legătură cu îndeplinirea unui act (verificările impuse în cadrul controlului) care intra în îndatoririle sale de serviciu”.

Articolul precedentNicolae Ciucă asigură că pensionarii vor fi sprijiniți „să treacă prin iarnă”
Articolul următorPoliția, cu „ochii în patru” pe rudele lui Leo de Strehaia. După ce s-au lăudat că au „cumpărat judecătorii”, au fost plasați sub control judiciar