Nicolae Ciucă (Captură video/Youtube/Guvernul României)
Nicolae Ciucă (Captură video/Youtube/Guvernul României)

În speranța că anotimpul rece nu îi va lua prin surprindere deși, vorba aceea, iarna nu-i ca vara, premierul Nicolae Ciucă ține să asigure că, indiferent de problemele care vor interveni, vor exista soluții.

Probleme, în sensul de facturi împovărătoare, mai ales pentru pensionarii cu venituri mici, în condițiile în care nu se știe exact care va fi evoluția prețurilor la energie electrică și la gazele naturale. Soluții concrete nu au fost prezentate, ci mai mult declarații politice de o parte și de alta a coaliției de guvernare.

Chiar și așa, premierul Ciucă a confirmat că sunt analizate câteva proiecte, însă nu a fost stabilit ceva concret privind sprijinul unei anumite categorii de persoane.

Inițial, Nicolae Ciucă a fost rezervat în declarații, pe considerentul că nu sunt adunate „toate datele concrete și o linie de comunicare a deciziei, care să fie asumată de Guvern și discutată în coaliție”.

Astăzi, premierul a participat la conferința „România Digitală, România Liberală”, ulterior răspunzând la câteva întrebări legate inclusiv de viitoarele măsuri de sprijin. Cu toată rezerva însă, a admis că va fi nevoie de un sprijin:

Pensionarii vor fi ajutați, așa cum au fost ajutați de când am preluat guvernarea, cu tot ceea ce putem, pentru că au nevoie de ajutor și trebuie să îi ajutăm.

Nu putem să discutăm despre sume. Este posibil să primească și ne-am angajat să majorăm pensiile. Și de asemenea, în funcție de banii de la buget, vom acorda și acele vouchere, astfel încât să-i sprijinim să treacă prin iarnă”.

Articolul precedentPolițist din Olt, închisoare cu suspendare pentru trafic de influență
Articolul următorUn angajat al Gărzii Forestiere Ploiești este acuzat că a primit mită constând în cazări gratis la hotel