Sursă foto: Facebook/Metrorex
Sursă foto: Facebook/Metrorex

Prin intremediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook, Metrorex a transmis că 7 trenuri noi vor fi introduse în circulație în rețeaua de metrou.

Noile trenuri vor asigura un supliment pentru deplasarea locuitorilor din București.

Trenurile vor fi intorduse în rețeaua de metrou începând cu data de azi, 3 octombrie

Din 3 octombrie a.c., odată cu începerea anului universitar, vor fi introduse în circulație în rețeaua de metrou încă 7 trenuri. Acestea vor fi folosite, în special,  în intervalele cu vârf de trafic: 7.00-9.00 și 17.00-19.00, suplimentar față de trenurile aflate în program”, se arată în comunicatul publicat de societatea de transport.

Reprezentanții Metrorex au anunțat că această măsură se datorează colaborării dintre societate și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Măsura vine ca urmare a demersurilor făcute de către Metrorex împreună cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin efectuarea de plăți către prestatorul de servicii de mentenanță și salubrizare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de transport în comun cu metroul.

De asemenea, societatea a precizat că, în perioada 30.09.2022, ora 21:00 – 06.10.2022, ora 04:00 va realiza ultima etapă de amenajare a intersecției străzii Brașov cu Bd. Drumul Taberei, prin executarea lucrărilor de readucere pe traseul definitiv al liniei de tramvai nr.41.

Lucrările se realizează în colaborare cu Societatea de Transport București și cu Primăria Sectorului 6, Brigada de Poliție rutieră și Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, care vor oferi sprijinul necesar atât pentru asigurarea continuității transportului în comun la suprafață, cât și a cadrului necesar desfășurării operațiunilor.

Precizăm că finalizarea lucrărilor în această intersecție va realiza un important nod intermodal de transport prin crearea legăturii directe dintre metrou și transportul de suprafață precum și un acces mai facil la zonele de interes adiacente. Prezentăm scuze pentru disconfortul creat!”, a precizat societatea.

Articolul precedentEmilia Șercan: ”Ceea ce fac eu nu este extraordinar, ci este normalitate pentru un ziarist”
Articolul următorFost polițist din Prahova, prins după ce a cerut 3.500 de euro pentru admiterea la Școala „Vasile Lascăr” Câmpina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time