Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan
Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Șercan a mulțumit pentru felicitările, încurajările și aprecierile pe care le-a primit, precizând că mai multe publicații au distribuit informații referitoare la plagiatul ministrului Educației.

În egală măsură, jurnalista a mulțumit și colegilor din presă care au scris despre subiectul ”Cîmpeanu” dincolo de reacțiile sau declarațiile oferite de fostul ministru și care au pus explicații și context știrii oferite de aceasta.

Emilia Șercan: ”Am văzut că unii dintre voi au scris că ceea ce fac eu este un act de curaj, este eroic sau excepțional. Apreciez foarte mult entuziasmul și prețuirea voastră, însă ceea ce fac eu nu este extraordinar”

Ceea ce fac eu este normalitate pentru un ziarist, orice ziarist, a cărui misiune publică e de a descoperi nedreptăți și de a scrie despre ele. Poate că ceea ce fac eu pare excepțional, act de curaj sau eroism și poate să pară așa doar dacă faceți comparație cu ceea ce nu citiți pe alte site-uri sau cu ceea ce nu vedeți la televiziunile cu echipe mari de jurnaliști, dar cufundate în tăcere atunci când vine vorba despre investigații în general și despre oameni politici în special”, se arată în textul postat pe contul de Facebook.

Jurnalista a ținut să precizeze că tot ceea ce face este la fel de normal ca acțiunile întreprinse de colegii din presa independentă

Faptul că a mai rămas o mână de jurnaliști care investighează și scrie despre subiecte incomode este câștigul tuturor, al întregii societăți”, a conclus Emilia Șercan.

Articolul precedentȘase militari români au fost certificați ca experți în infanteria Forțelor Terestre ale SUA
Articolul următorÎncepând cu data de 3 octombrie, Metrorex introduce încă 7 trenuri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time