AUR prinde curaj și îi cere lui Cîțu să retragă OUG-ul privind „Anghel Saligny”

Cu toate astea, premierul Florin Cîțu pare de neoprit

George Simion
George Simion / Foto: Facebook

După ce USR PLUS le-au girat primul proiect important al carierei lor politice, bașca PSD s-a alăturat, la rândul lor, cei de la AUR par să fi prins curaj, astfel că îi cer premierului Florin Cîțu să renunțe la proiectul de ordonanță de urgență pentru așa-zisul PNDL 3. „Ideea de a aloca bani pentru dezvoltarea comunităţilor locale e bună, însă este nevoie de garanţii. Trebuie să limităm cota financiară din obiectivul final la 3-5% pentru documentaţie, întrucât s-a furat mult în trecut pe studii de prefezabilitate şi fezabilitate”, a declarat Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

AUR este de asemenea, de părere că „proiectele ar trebui să fie în concordanţă cu nevoile reale ale comunităţilor, şi nu făcute doar pentru a bifa ceva”

Alianța pentru Unirea Românilor a mai spus că un asemenea program ar trebui să urmeze şi să fie complementar cu PNRR. În concluzie, partidul îi cere premierului să retragă OUG-ul ce vizează PNDL 3 (programul Anghel Saligny).

„Avem nevoie de dezvoltare rurală şi programele guvernamentale în acest sens trebuie finanţate serios. Dar felul în care Florin Cîţu insistă acum pe acest PNDL 3 arată doar disperare politică pentru a acapara şefia PNL. Banii românilor trebuie să servească toţi românii, inclusiv pe cei din satele unde nu sunt primari liberali”, a declarat, mai apoi, deputatul George Simion, lider AUR.

Cu toate astea, premierul Florin Cîțu pare de neoprit. Acesta le-a spus colegilor de partid că cine se va opune programului va da dovadă de lipsă de apartenență față de programul de guvernare.

Citește și: PSD va vota moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR

Articolul precedentOlguța Vasilescu explică de ce au crescut prețurile la energia electrică și la gaze
Articolul următorFlorin Cîțu a confirmat că nu are nici cea mai mică intenție de a demisiona. Le cere, în schimb, miniștrilor USR PLUS demisia de „onoare”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.