Olguța Vasilescu explică de ce au crescut prețurile la energia electrică și la gaze

„Nici nu vreau să mă gândesc la cetăţenii care au salarii sau pensii foarte mici cum vor trece această iarnă”, a subliniat primarul social democrat al Craiovei

Foto: Facebook

Primarul social democrat al Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, explică de ce crede ea că au crescut prețurile la energie electrică și gaze, în ultima perioadă. În opinia acesteia, abrogarea OUG 114 ar fi principalul motiv, întrucât în felul acesta s-a dat frâu liber creșterii prețurilor, în ciuda intenției exprimate a Guvernului de a stimula competiția între firmele furnizoare de energie.

Lia Olguța Vasilescu: „Cred că acum înţeleg şi oamenii cât de mult i-a ajutat acea Ordonanţă 114 care plafona timp de trei ani preţurile la energia electrică şi la gaze”

„În momentul în care cei de la Guvern au abrogat-o, au spus că este normal să se liberalizeze piaţa şi că noi (n.r. – PSD) suntem cei care ţinem preţul energiei pe loc când ar putea ca firmele să intre în concurenţă şi să vină cu preţuri mult mai avantajoase pentru cetăţeni. Şi uitaţi-vă ce se întâmplă”, a spus Lia Olguța Vasilescu, citată de G4Media.ro, într-o conferință de presă, zilele trecute.

Mai mult, aceasta a amintit că, în Craiova ar fi crescut prețul gigacaloriei, explicând că municipalitatea nu ar fi avut de ales, în acest sens, așadar din august facturile au crescut. „Nici nu vreau să mă gândesc la cetăţenii care au salarii sau pensii foarte mici cum vor trece această iarnă, pentru că fie că este vorba de centrala de apartament, care este pe gaze, unde s-a majorat şi acolo factura, fie că este vorba de sistemul centralizat, este practic acelaşi lucru: creşte factura fără oprire. Este o situaţie pe care Guvernul trebuie să o rezolve cât se poate de rapid”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu, conform sursei menționate anterior.

Citește și: Bode va băga proiectul Anghel Saligny în ședința de guvern de astăzi

Articolul precedentPSD va vota moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR
Articolul următorAUR prinde curaj și îi cere lui Cîțu să retragă OUG-ul privind „Anghel Saligny”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.