Bode va băga proiectul Anghel Saligny în ședința de guvern de astăzi

Interimarul de la Justiție a avizat PNDL 3, însă cu câteva observații

Ministrul de Interne, Lucian Bode, care este interimar la Justiție, a transmis că a dat avizul necesar Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu precizarea că acesta este însoțit de câteva observații. Totodată, Bode a afirmat că acest proiect va fi introdus în ședința de guvern ce va avea loc astăzi, de la ora 16.00, subliniind faptul că avizul de la Transporturi nu a venit în timpul legal, dar se consideră că avizarea a fost una tacită.

 „Observaţiile avute în vedere de către direcţia de specialitate sunt menţinute şi au fost transmise către Ministerul Dezvoltării, către iniţiator. Aseară am văzut documentul, am văzut proiectul în original. Cu siguranţă astăzi intrăm în şedinţa de Guvern cu acest proiect. Ministerul Dezvoltării are două variante: integrează observaţiile Ministerului Justiţiei sau răspunde cu argumente de ce nu le preia. În momentul în care transmiţi aceste observaţii către iniţiator  şi el le integrează sau le justifică de ce nu le integrează, avizul este pozitiv cu observaţii”, a explicat Lucian Bode.

„Nu am modificat chestiuni fundamentale, sunt chestiuni de interpretare”  

Interimarul Lucian Bode a precizat că documentul pregătit de Stelian Ion a fost menținut într-o proporție foarte mare. „Observaţiile direcţiei de specialitate pe care le-am transmis către Ministerul Dezvoltării sunt aceleaşi, nu am modificat chestiuni fundamentale, sunt chestiuni de interpretare. Documentul pregătit de către domnul Stelian Ion cu echipa domniei sale a plecat către Ministerul Dezvoltării aproape în aceeaşi formă, doar chestiuni de nuanţă. Vorbim despre observaţii tehnice, stabilite între direcţiile tehnice, chestiuni de procedură, de constituţionalitate, deci sunt chestiuni tehnice. Nu sunt chestiuni de oportunitate. O să vedeţi că am menţinut documentul pe care echipa domnului Stelian Ion l-a realizat într-o proporţie foarte mare”, a mai afirmat Bode.

De altfel, de la avizul acestui proiect a pornit întreaga criză politică a momentului. Premierul Cîțu a introdus PNDL 3 pe ordinea de zi a ședinței de guvern din 1 septembrie, în ciuda discuțiilor prealabile pe care cei de la USR PLUS le-au avut în cadrul coaliției de guvernare pe această temă. În seara de 1 septembrie, ministrul Justiției, Stelian Ion a fost demis, ca urmare a divergențelor ce au avut loc în acea zi, iar joi președintele Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a lui Stelian Ion și de numire, ca interimar, al lui Lucian Bode, ministrul de Interne.  

 Orban recunoaște că PNDL 3 este „temă de campanie în competiția internă”

Articolul precedentOrban recunoaște că PNDL 3 este „temă de campanie în competiția internă”
Articolul următorAdrian Năstase crede că Guvernul urmărește „imunizarea de turmă prin îmbolnăviri”