Foto: preluare Facebook Ludovic Orban

Cum coaliția „fierbe” după ultima mutare a lui Florin Cîțu care a însemnat demiterea lui Stelian Ion de la Justiție, Ludovic Orban pare a se strădui să convingă că el este soluția pentru liniște și pace. Practic, niciun moment nu este mai bun decât prezentul pentru a atrage simpatii politice, mai ales dacă ești unul dintre candidații la președinția Partidului Național Liberal.

Orban scrie că este un „fan” al PNDL 3, însă lasă să se înțeleagă că disensiunile din jurul programului și, mai ales, maniera în care se dorește adoptarea acestuia nu sunt cele mai fericite.

În plus, actualul președinte al PNL recunoaște franc ceea ce au spus și cei din USR PLUS: PNDL 3 este cu adevărat o monedă de schimb în campanie, iar candidatul care le poate da mai multe primarilor este și cel care va câștiga alegerile interne. Însă Orban are o promisiune fermă: dacă va fi președinte, coaliția va rămâne unită în jurul acelorași crezuri și dorințe. Pentru binele țării, firește. Și ai „primarilor noștri”.

Am susținut încă din luna ianuarie, în mod repetat, în ședințele Coaliției necesitatea adoptării PNDL 3 în cursul acestui an. Pledoaria mea s-a lovit de rezistența multor colegi din coaliție care la început au tratat acest subiect la „și altele”.
Treptat am reușit să conving partenerii de Coaliție să ajungem la discuții aplicate și chiar la aprobarea de principiu a lansării acestui nou program de investiții locale.

Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă pe care o avem în Partidul Național Liberal. Toți primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiție esențială pentru ca acest program de investiții să fie o reușită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect și eficient acest program. Ruperea coeziunii coaliției pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat.

Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program și fără a provoca un conflict în coaliție.
Odată cu adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență care lansează programul, pe care o susțin, obiectivul meu ca președinte al Partidului Național Liberal este acela de a menține Coaliția și de a conserva și întări poziția PNL de principal partid de guvernământ pentru a putea susține investițiile în infrastructură care vor fi realizate de primarii și președinții noștri de consilii județene
”, scrie Orban pe Facebook.

Articolul precedentPreocupările lui Cîțu: să schimbe oamenii din ministere
Articolul următorBode va băga proiectul Anghel Saligny în ședința de guvern de astăzi