Captură video Youtube
Captură video Youtube

În rugăciunea lunii august, Papa Francisc a vorbit despre întreprinzătorii mici și mijlocii, precizând că aceștia au fost foarte grav afectați de război, dar și de pandemia cu coronavirus.

Suveranul Pontif a atras atenția că persoanele care lucrează în sectoarele comerțului, meșteșugăriei, curățeniei, transportului și în multe altele au suferit cele mai mari pierderi în ceea ce privește bugetul.

Deși se confruntă cu sărăcia, mulți dintre micii întreprinzători fac eforturi să ofere locuri de muncă persoanelor care se confruntă cu sărăcia

Sunt cei care lucrează în magazine, în ateliere, în afaceri de curățenie, în afaceri de transport și mulți alții ca ei. Sunt acei oameni care nu apar pe cele mai bogate și puternice liste din lume și, în ciuda dificultăților, creează locuri de muncă, îndeplinindu-și responsabilitatea socială. Să ne rugăm pentru întreprinderile mici și mijlocii, puternic lovite de criza economică și socială, pentru ca acestea să găsească modalități de a continua să funcționeze și să-și servească comunitățile”, a transmis liderul de la Vatican, prin intermediul unui mesaj video.

Papa i-a lăudat pe cei care fac angajări în atelierele sau magazinele lor: ”Sunt oameni care investesc în viață”

În același context, Suveranul Pontif le-a cerut catolicilor să se roage pentru cei care, în ciuda contextului actual, generează bunăstare și oferă oportunități pentru muncă.

Papa Francisc a ținut să laude munca lor asiduă și sacrificiile constante făcute, pentru a investi în binele comun.

Articolul precedentVizitarea celui mai înalt copac din lume, pedepsită cu închisoare și cu amendă
Articolul următorAlexandru Rafila: ”Numărul deceselor va crește în 3-4 săptămâni”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time