Foto: Facebook/Alexandru Rafila
Foto: Facebook/Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit astăzi, 3 august, despre posibilitatea achiziționării unui nou vaccin anti-Covid, în condițiile în care România înregistrează un număr din ce în ce mai mare de noi infectări.

Rafila a ținut să precizeze că românii s-ar putea confrunta, la finalul verii, cu un nou val provocat de Sars CoV-2 .

Alături de informațiile referitoare la un posibil nou vaccin, ministrul Sănătății a vorbit și despre importanța portului corect al măștii, ca metodă de a preveni îmbolnăvirile.

Deși România ar putea avea nevoie de un nou vaccin, nu va exista o campanie națională de vaccinare ”cu toate motoarele turate la maximum”

Potrivit declarațiilor oferite de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, campania de vaccinare anterioară a fost făcută pentru că România se confrunta cu o situație de criză și cu alte variante ale virusului, mult mai agresive.

În momentul de față, bună parte din populație are deja o imunitate. Acum sunt oameni care au câștigat imunitate, cumva lucrurile se pot face – și există o infrastructură și o platformă pe care vaccinarea se poate desfășura – deci, nu va fi nevoie de altceva”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Rafila: ”Nu avem în vedere o măsură restrictivă. Recomandăm utilizarea măştii în interior şi în mijloacele de transport în comun”

Estimarea nostră este că decesele vor mai creşte în 3-4 săptămâni, pentru că există un decalaj între creşterea numărului de cazuri şi decese. În niciun caz nu sunt decese comparabile cu valul patru COVID, când a fost o situaţie fără precedent”, a transmis ministrul Sănătății.

Articolul precedentVIDEO: Papa Francisc le mulțumește micilor întreprinzători care fac angajări, în ciuda crizei economice actuale
Articolul următorDirectorul Tinder renunță la firmă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time