Chițac are „pretenții” de la Mazăre și le cere în instanță

În acest dosar sunt implicate pe lângă fostul primar Radu Mazăre și alți inculpați din „Dosarul Retrocedărilor”

Pe rolul Tribunalului Constanța, astăzi va avea loc primul termen în dosarul deschis de Primăria Constanța ce vizează pretențiile financiare ridicate față de fosta administrație Mazăre. În cauză, obiectul este reprezentat de „pretenții”, suma acestora ridicându-se la 615.171,4 euro, relatează presa locală.

Lista pârâților este deschisă de fostul edil al municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Cristian Talpău, Nora Alina Chircă, Mihai Sergiu Ceacîreanu, Ruxandra Luminița Darie și Marius și Carmen Pușcași, unii fiind parte în „Dosarul Retrocedărilor”.

La începutul lunii aprilie 2021, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac anunța faptul că a depus acțiuni în instanță pentru recuperarea prejudiciului de peste 20 de milioane de euro, prejudiciu creat de fostul edil Radu Mazăre, prin retrocedări ilegale.

„Dosarul Retrocedărilor” și condamnarea lui Radu Mazăre

Pârâți din „Dosarul Retrocedărilor” sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău, Georgică Giurgiucanu, Emil Dragoș Săvulescu, Aurel Jean Andrei, Cristina Budei, Viorel Pană, Mihai Camboianu, Valentin Gheorghe Ionescu și Cristian Borcea.

De altfel, cele peste 20 de milioane de euro ce reprezintă valoarea prejudiciului a fost stabilită prin decizia definitivă a ÎCCJ, în urma căreia Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare pentru retrocedări ilegale, în 7 februarie 2019.

Concret, este vorba de zeci de terenuri care au fost retrocedate și vândute de mai multe ori până când au ajuns fie la cumpărători considerați de bună credință, fie în situația în care, pe aceste terenuri, au fost construite blocuri cu zeci de locatari, potrivit presei locale.

Constanța: Sechestru asigurator în „Dosarul Retrocedărilor”

Articolul precedentNichita mai are de așteptat până la liberare
Articolul următorDosar penal în cazul accidentului de muncă din Sectorul 3