Nichita mai are de așteptat până la liberare

Cererea de liberare condiționată a fostului primar al Iașiului a fost respinsă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au contestat decizia instanţei de liberare condiţionată a fostului primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, aflat în detenţie în Penitenciarul Botoşani, relatează Agerpres.

Procurorii au depus, luni, la Judecătoria Botoşani o contestaţie, după ce vineri, magistrații Judecătoriei Botoșani au admis cererea de liberare condiționată pe care fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, care a fost condamnat în august 2020 la cinci ani cu executare în dosarul de luare de mită de la UTI.

„Admite propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Bucureşti. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta de vineri a Judecătoriei Botoşani.

Potrivit rechizitoriul DNA, Gheorghe Nichita a fost acuzat că a luat mită de 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei. „În vara anului 2013, în contextul implementării proiectului „Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași” care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare, finanțat din fonduri europene, inculpatul Nichita Gheorghe, în calitate de primar al municipiului Iași, cu intenție, a pretins, în mod direct, inculpatului Mardarasevici Iulius Gabriel, și în mod indirect, inculpatului Urdăreanu Tiberiu, un procent de 10% din valoarea contractului, pentru a agrea câștigarea licitației de către asocierea UTI – IBC și semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum și pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiții”, au transmis la acel moment procurorii.

Gheorghe Nichita, liberare condiționată la mai puțin de un an de la încarcerare

Articolul precedentPrimăria Sectorului 1 a semnat contractul de salubrizare cu RER pe perioada stării de alertă
Articolul următorChițac are „pretenții” de la Mazăre și le cere în instanță