Dosar penal în cazul accidentului de muncă din Sectorul 3

Un mal de pământ s-a surpat, iar mai mulți muncitori ce lucrau la săparea șanțului au fost surprinși

Poliția Capitalei a deschis dosar penal in rem în urma surpării malului de pământ de luni, soldat cu 2 morți și 4 răniți, relatează G4Media. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și Serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Lucrarea se desfșura în apropierea Bibliotecii Naționale, iar în urma accidentului două persoane, în vârstă de aproximativ 50-55 de ani au decedat.

Ieri (n.r. luni), în jurul orei 16:55, Secția 11 Poliție a fost sesizată că pe o stradă din Sectorul 3, mai mulți muncitori care săpau un sanț au fost surprinși de malul de pământ care s-a surpat peste ei. La fața locului au sosit polițiști ai Secției 11 Poliție care au întreprins activități care să faciliteze intervenția ISU. În urma evenimentului, două persoane și-au pierdut viața, iar alte patru au fost transportate la unități spitalicești pentru îngrijiri.

se arată în comunicatul Poliției București

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și Serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Accident de muncă și la Tecuci

O lucrare subterană la canalul tehnic al rețelei de apă din Tecuci s-a soldat cu un deces și o persoană rănită, ca urmare a a unei intoxicări. Potrivit inspectorului șef ITM, Laurențiu Asaftei, citat de Pro Lider FM, cele două victime coborâseră în canal pentru a face niște reparații, aceasta fiind sarcina lor de serviciu în acel moment. Un al treilea coleg, ce urma să coboare și el în canal a sesizat un miros înțepător, motiv pentru care nu a mai intrat în canal. Cele două victime au fost scoase din canalizare în stop cardio-respirator, unul dintre ei murind la scurt timp, în timp ce al doilea a fost stabilizat, intubat și trimis cu elicopterul la Spitalul Județean din Galați, starea acestuia fiind foarte gravă.

 Poliția, Parchetul și Inspectoratul Teritorial de Muncă fac cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul. În caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Berceanu, despre accidentele industriale: ”Mai intervin și niște Dorei”

Articolul precedentChițac are „pretenții” de la Mazăre și le cere în instanță
Articolul următorMarius Bodea (USR PLUS) pune presiune pe ministrul Drulă