Foto preluare Digi 24

Premierul Florin Cîțu, candidat la funcția de șef de partid își continuă periplul prin țară, unde în această perioadă au loc alegeri interne, ce vor fi definitorii în vederea congreseului PNL din 25 septembrie.

Aflat la Piatra Neamț, Florin Cîțu a afirmat că liberalii se află la guvernare doar pentru că a existat un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis. Totodată, premierul a explicat de ce PNL nu este cel mai mare partid din România, acesta fiind dintr-o lipsă de curaj în a aplica ceea ce s-a promis.

„Eu vreau ca PNL să fie cel mai mare partid din România, nu al doilea. Cel mai mare partid politic din România. Iar pentru asta trebuie să avem curaj să ne uităm în trecut, să vedem de ce nu este astăzi PNL cel mai mare partid din România fiindcă a avut toate atuurile şi trebuie să ne uităm în ultima campanie electorală. Trebuie să fim sinceri cu noi să admitem că dacă nu exista parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis astăzi nu aveam nici guvernare, nici premier. Cine vorbeşte astăzi împotriva preşedintelui vorbeşte PNL, împotriva Guvernului”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la conferinţa de alegeri de la PNL Neamţ.

 Promisiuni, dar lipsă de curaj în aplicarea reformelor

Premierul a precizat de ce nu este PNL cel mai mare partid din România. „Pentru că nu a avut curajul să facă ceea ce am promis. Am promis să facem reforma administraţiei publice, nu am făcut-o pentru că exista un cost electoral. Am promis că facem reforma pensiilor, nu am făcut-o pentru că exista un cost electoral, aşa ni se spune. Am promis că facem reforma în sectorul bugetar, nu am făcut-o pentru că exista un cost electoral. Am promis că nu mai dăm subvenţii peste tot în ţară şi pomeni, nu am făcut-o pentru că se spunea că există un cost electoral”, a transmis premierul.

 Florin Cîțu a mai spus că pentru a atinge acest țel este nevoie ca liberalii să se ţină de cuvânt, chiar dacă, pentru moment asta poate însemna o pierdere electorală.

Orban, atac subtil la adresa premierului Cîțu

Totodată, Orban, prezent și el la Neamț, a pus „eșecul” alegerilor parlamentare pe seama pandemiei. „Nu PSD ne-a învins, ne-a învins pandemia. Alegerile parlamentare s-au desfăşurat pe vârful pandemiei cu peste 10.000 de cazuri pe zi. Alegerile parlamentare au fost afectate de incendiul de la Piatra Neamţ, care a provocat o emoţie publică extraordinară la nivel naţional. Şi dacă nu eram noi echipa care să avem reacţia cea mai potrivită, cea mai rapidă împreună cu domnul ministru Tătaru probabil PNL ar fi suferit şi mai mult de pe urma acestei drame care s-a întâmplat la Piatra Neamţ”, a declarat Orban, sâmbătă, la conferinţa judeţeană de alegerile de la Neamţ. 

Articolul precedentNăsui nu se lasă până nu trece proiectul pentru deconspirarea foștilor securiști și a descendenților lor din politică
Articolul următorVIDEO – Incendiu în zona industrială a Constanței