Imagine artivă / (Captură video Digi 24)

UPDATE, ora 18.00: „La fața locului au fost alocate rapid mai multe autospeciale de stingere și echipaje SMURD, precum și echipaje din cadrul SAJ Constanța. Din primele informații se pare că este vorba despre o deflagrație care ar fi avut loc la un depozit cu aproximativ 10 tone de pasta de aluminiu iar scânteile care au apărut în urma deflagrației au sărit în magazia care era foarte aproape de acesta, acolo unde erau depozitate mase plastice. Este vorba de un incendiu care s-a desfășurat pe aproximativ 500 de mp, intervenția fiind una destul de dificilă, întrucât în vreme ce localizau și lucrau pentru lichidarea incendiului, pompierii trebuiau să realizeze și răcirea celulelor cu var pentru a nu se extinde focul”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea, potrivit CT News.

S-a intervenit cu 9 autospeciale de stingere, 3 echipaje de prim ajutor, 4 echipaje SAJ, 2 autoscări și un echipaj CBRN. În sprijin, au avut și 10 servanți cu 2 autospeciale de stingere de la Serviciul Profesionist pentru Situații de Urgență.

Totodată a fost emis și un mesaj Ro Alert: „Atenție! La Celco, zona Industrială – Constanța, s-a produs o explozie, urmată de un incendiu cu degajări mari de noxe. Pentru siguranța dvs, evitați zona pe o rază de 1.000 m, rămâneți în interiorul locuinței, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum/noxe! ISU Constanța”

Știrea inițială – Intervenție a pompierilor constănțeni pentru lichidarea unui incendiu ce a cuprins o fabrică din zona Industrială a Constanței, relatează presa locală CT News. Acesta este al doilea incendiu în numai două zile, după cel de vineri, de la prânz, când o explozie urmată de incendiu a avut loc pe platforma de la Petromidia Năvodari, soldată cu o persoană decedată și cinci răniți, din care două persoane în arsuri grave, acestea fiind transferate deja la Spitalul Floreasca din Capitală.

Potrivit sursei menționate, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” au fost solicitați să intervină sâmbătă, 3 iulie, pe strada Industrială nr 7 din Constanța, în zona cap de linie 102, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la fabrica de BCA Celco.

VIDEO – Explozie la Petromidia, lângă stațiunea Năvodari. Trei persoane rănite, una dintre ele cu arsuri pe 45% din corp

Incendiul s-ar manifesta într-o magazie de aluminiu, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, iar apelantul la 112 a anunțat că s-ar fi produs și mai multe explozii.

La fața locului s-au deplasat patru mașini de stingere, un echipaj SMURD și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. Misiunea pompierilor constănțeni este în desfășurare.

Vom reveni cu mai multe amănunte.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după explozia de la Năvodari

Articolul precedentFlorin Cîțu recunoaște sprijinul lui Iohannis
Articolul următorDeputatul Gabriel Avramescu, noul preşedinte al PNL Buzău