Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

Ministrul Economiei, care susține proiectul pentru deconspirarea foștilor securiști și a descendenților lor ajunși în politică, se arată dezamăgit că toate partidele, în afară de USR PLUS, fac scut comun împotriva acestei idei.

Claudiu Năsui este însă optimist că proiectul, acum intrat pe circuitul parlamentar, va avea sorți de izbândă. Sau măcar se va ști concret din cauza cui nu a devenit o realitate.

Pentru că până una alta și până nu apare registrul respectiv, Năsui scrie cine exact este împotrivă. Nu doar ca formațiuni politice, ci nominal. Primul hop: membrii Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, unde înființarea unui registru online al foștilor securiști a primit aviz negativ, comisie unde USR PLUS are doar 4 membri din cei 29.

Însă, din ce spune Năsui, votul acestora este consultativ, cel care cu adevărat contează fiind cel din Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, unde din cei 28 de membri, 5 sunt ai USR PLUS, printre care și președintele și unul dintre vicepreședinți.

Deși toate partidele au declarat că îl susțin, numai USR-PLUS l-a votat.
Una zicem alta facem, totul e ca românii să nu afle niciodată adevărul. Dar, așa cum am promis atunci, vom face publice toate voturile pe acest proiect. Să vedem cu toții cine apără fosta securitate în politică și cine sunt copiii securiștilor din politică.

Săptămâna aceasta proiectul care înființează un registru online al foștilor securiști și arată care sunt rudele acestora în politică a primit primul aviz negativ din partea comisiei de administrație publică.
Cine a apărat securiștii la vot în comisia parlamentară? Toate partidele mai puțin USR-PLUS.
Mai țineți minte cum se băteau cu pumnul în piept în timpul campaniei electorale că USR-PLUS sunt „securiști” sau „copii de securiști”? Ei bine acum au ocazia să demonstreze acest lucru. Dar nu vor să o facă, pentru că ei sunt de fapt foștii securiști și actualii descendenți ai securității.

Le-a trecut un fior prin șira spinării când au văzut proiectul de lege prin care ar fi deconspirați. De aceea securiștii s-au activat imediat când a apărut proiectul. Declarativ și PSD și AUR au zis că susțin proiectul. Dar, la vot, au votat împotrivă.
AUR avea ocazia să arate dacă toate minciunile pe care le-au spus în campania electorală despre USR-PLUS erau adevărate. Au votat împotriva proiectului. Deci împotriva registrului securiștilor și a descendenților lor ajunși în politică. Oare de ce?

Acest proiect ar arăta adevărul despre clasa politică. Un adevăr care deranjează. Aici nu e vorba numai despre securiști. E vorba despre aflarea adevărului măcar la 31 de ani de la revoluție.
Membrii comisiei care au apărat foștii securiști și vor să împiedice aflarea adevărului îi puteți găsi aici.

Comisia este condusă de PSD. Doar USR-PLUS a votat pentru deconspirarea securiștilor. Proiectul îl puteți vedea aici.
Vestea bună este că avizul lor este doar consultativ. Votul care va conta este cel din comisia juridică. Vom vedea și acolo fiecare partid cum va vota și, evident, vă voi ține la curent
”, promite ministrul Năsui.

Articolul precedentPrincipalul suspect în cazul crimei din Corbu, reținut de polițiști
Articolul următorFlorin Cîțu recunoaște sprijinul lui Iohannis