Orban, atac subtil la adresa premierului Cîțu

„Întotdeauna am căutat să fiu prezent”

Președintele PNL, Ludovic Orban a făcut aluzie la faptul că premierul nu a fost prezent la Năvodari, acolo unde vineri a avut loc o explozie urmată de un incendiu, în urma acestui incident o persoană a decedat, iar alte cinci sunt rănite, din care două cu arsuri pe 25%, respectiv 45% din corp.

În cadrul unei conferințe de presă, întrebat dacă ar fi fost necesară prezența premierului, Orban nu a vrut să comenteze situația.

„Aș prefera să nu răspund la această întrebare, dar mă cunoașteți și știți că, în general, unde era necesară prezența mea, întotdeauna am căutat să fiu prezent”, spune Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîţu a avut, vineri, o întâlnire cu primarii Partidului Naţional Liberal din judeţul Botoşani pe tema proiectelor de investiţii.

Totodată, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Cîțu a precizat că a fost informat cu privire la explozia de la Petromidia Năvodari, chiar după producerea incidentului, mai mult, acesta le-a solicitat secretarului de stat în MAI, Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă „la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime”, a scris premierul.

De asemenea, i-a cerut șefului DSU „să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă”.

Reamintim că în urma exploziei de la Petromidia a fost dschis un dosar penal pentru ucidere în culpă, după ce un bărbat de 32 de ani a decedat. Două dintre cele cinci persoane rănite au arsuri pe 25%, respectiv 45% din supreafața corpului, una dintre ele fiind deja transportată la Spitalul Floreasca din Capitală, cea de-a doua urma să fie transferată și ea la același spital.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după explozia de la Năvodari

Articolul precedentMajorare controversată de salarii la Primăria Piteşti
Articolul următorStatuile reginei Victoria și reginei Elisabeta a II-a, dărâmate în Canada