Foto: Euronews.com

Directorul medical al Institutului „Matei Balș”, doctorul Adrian Marinescu, a declarat într-o ediție transmisă live de Gândul că anul 2022 reprezintă o nouă etapă pentru omenire- conviețuirea cu virusul.

Medicul a vorbit și despre Africa, un continent ce nu a avut mari probleme cu coronavirusul. Acesta a declarat că Africa a stat mai bine deoarece nu a testat la fel de mult ca Europa sau Statele Unite, precizând că africanii stau mai bine când vine vorba de sănătate.

 „Sunt mai multe explicații. În primul rând cum este densitatea populației (din Africa n.red) față de China. În al doilea rând nu au diagnosticat, adică nu au testat și mai este un aspect. Eu cred ca (africanii n.red), pe partea de sănătate stau mai bine decât americanii. Compar America cu Europa. De ce americanii au ieșit mult mai prost în pandemie? Pentru că vorbim de fast food, obezitate și de alte boli. În Africa lucrul acesta se întâmplă mult mai puțin”, a declarat dr. Adrian Marinescu, potrivit Gandul.ro.

Ce se va întâmpla cu Covid-19 în viitor. Marinescu: „Pandemia se stinge”

Șeful Institutului „Matei Balș” a mai precizat că orice tratament care a fost eficient împotriva coronavirusului a însemnat eficiență în prima săptămână sau mai repede. Cu toate acestea, majoritatea pacienților din țara noastră care au făcut forme severe a ajuns prea târziu la spital.

„(…) Le-a fost frică și că au existat la un moment dat o presiune pe sectorul medical. Aici putem să învățăm. În momentul în care ai o urgență știi. Dacă vorbim de evenimentele cardio-vasculare – nici acolo nu stăm bine. În momentul în care ai un infarct miocardic știi ce probabilitate ai să rezolvi în comparație cu alte țări”, a mai spus medicul.

Totodată, Marinescu a fost de părere că pandemia de Covid-19 se apropie de final, se stinge, dar vor mai exista cazuri izolate, fiind necesar, în continuare, să-i protejăm pe cei mai vulnerabil dintre noi.

Întrebat dacă în toamnă va exista o explozie de cazuri, medicul a precizat că vor exista creșteri de cazuri de Covid-19, dar nu vor exista probleme.

Citește și articolul: Directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Marinescu, despre Deltacron: „Nu o să aibă un impact important”

Articolul precedentMiliardar australian, despre pretențiile companiei deținute de Elon Musk: ”Seamănă cu ceva scos din anii 1950”
Articolul următorRomânia este iadul cailor din Europa
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.