Foto: Facebook/Casa lui Patrocle
Foto: Facebook/Casa lui Patrocle

Deși există legi care protejează animalele și sancționează aspru abuzurile, România continuă să aibă mari carențe în ceea ce privește empatia, respectul și grija față de necuvântătoare.

În cursul lunii mai, pedepsele pentru cruzimea împotriva animalelor au dublate și, unele, triplate.

Conform anunțului, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea lor, organizarea de lupte între animale se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

În ciuda legii, asociațiile pentru protecția animalelor continuă să se confrunte cu cazuri de cruzime extremă.

Casa lui Patrocle: ”Am spus-o de multe ori, și-o facem iar. România este iadul cailor din Europa. Iar paradoxul face că românul își îngenunchiază și singurul animal pe spatele căruia produce ceva”

Cai îngenunchiați să care poveri mult prea mari pentru puterile lor sleite. Cai scheletici, cu răni deschise sub chingi sau la picioare. Cai care poartă cu umilință cicatricile biciului. Cai agonizând în urma accidentelor rutiere, cu picioare fracturate, legați cu funii, torturați, trași și încărcați în camioane. Cai care ajung, imediat și clandestin, în cele mai apropiate abatoare, fără acte. Le știm și pe astea. Și ne este lehamite”, au scris membrii asociației pentru protecția animalelor, pe contul de Facebook.

Asociația din Suceava a prezentat cazul unui cal care a fost preluat din Vatra Dornei. Animalul rănit a ajuns în adăpostul ”Casa lui Patrocle”, cu ajutorul unui ordin de plasare emis de Poliția Animalelor din Suceava.

”Sleit de puteri, a intrat în curtea unui om și a căzut de pe picioare. Bătrân, slab, fără vlagă, sleit de puteri și sătul de viață”

Nu are cip, nimeni nu-l caută, nimeni nu este îngrijorat de situația lui, nimănui nu-i lipsește”, se arată în textul distribuit de salvatori.

Conform declarațiilor oferite de reprezentanți, calul are parte de cel mai bun medic veterinar, un coleg al asociației, numit Moroşan Andrei.

Ne chinuim să-l punem înapoi pe picioare, dar nu prea mai are putere să lupte. E sătul. De oameni și de viața pe care-a îndurat-o. Iar contactul vizual și neputința pe care ne-o spun ochii lui ne ustură pe dinăuntru”, au scris membrii asociației pentru protecția animalelor.

Articolul precedentVIDEO| Vom reveni la restricții impuse de Covid? Populația învață să trăiască cu acest virus
Articolul următorVIDEO: Detalii despre cazul fetiței ucise de o șoferiță, chiar de Ziua Copilului: Femeia gonea cu peste 80 km/oră
Jurnalist full-time / Pesimist part-time