Anca Dragu, despre viitorul președinte USR PLUS: „Trebuie să vedem nu omul, trebuie să vedem proiectul”

Cu toate că, în afară de Dan Barna, până acum nimeni nu și-a menifestat intenția, în mod oficial, pentru a ocupa funcția de președinte USR PLUS, lucrurile se pot schimba de la o zi la alta, așa cum s-a întâmplat și în cazul PNL

Anca Dragu
Anca Dragu (captură)

Întrebată despre viitorul USR PLUS, președintele Senatului, Anca Dragu (PLUS) a evitat să dea vreun nume, în ceea ce privește viitorul președinte al partidului co-prezidat acum de Dan Barna și Dacian Cioloș. Mai mult, aceasta își dorește, conform propriilor declarații, să voteze, la momentul respectiv, un proiect și nu neaparat un om, sugerând că numele candidatului este mai puțin important, dacă ideile acestuia sunt bune.

Anca Dragu, într-o emisiune tv: „Să vedem cine candidează”

Ponta îl ironizează pe fostul lider PSD: „Toată lumea bugetară a trăit din salariile mărite de Dragnea, care mai stă o perioadă la facultate”

Dan Barna și-a exprimat dorința, nu o singura dată, de a deveni președintele exclusiv al formațiunii politice formată din USR și PLUS, cu toate că există nenumărate nemulțumiri în ceea ce îl privește pe acesta, venite atât din interior, cât și din exterior.

Cu toate astea, Anca Dragu nu exclude candidatura lui Barna, însă nici nu pare să o susțină pe față, preferând să răspundă întrebărilor în așa fel încât să nu se interpreteze, iar mai încolo, aceste răspunsuri să se întoarcă împotriva ei. „Eu sunt membru fondator la PLUS, ştiu ce am vrut să fac cu acest proiect, ştiu de ce am intrat în politică, pentru că am vrut să facem lucrurile altfel. Nu e vorba despre numele acestor persoane, e vorba de ce proiecte pun dumnealor pe masă şi, până la urmă, s-ar putea să avem şi alte candidaturi”, a afirmat Anca Dragu, miercuri seară, într-o emisiune la A7Tv.

Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să nu candideze niciunul dintre ei pentru funcția de președinte al partidului

Chiar și așa, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, este de părere că o astfel de cerință ar fi nedreaptă pentru Dan Barna, de vreme ce acesta pare să-și dorească, în continuare, să conducă formațiunea politică.

Articolul precedentEuroparlamentarul Negrescu, avertizare: „Furtul din bani europeni conduce la suspendarea fondurilor pentru România”
Articolul următorTraseul turistic Cascada Mării, refăcut de voluntari
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.