Traseul turistic Cascada Mării, refăcut de voluntari

Dacă autoritățile nu se implică, se implică comunitatea de voluntari

Foto: preluare Replica HD

Traseul turistic Cascada Mării a fost refăcut de salvamoniștii din Hunedoara, însă și de o serie de voluntari care au ales să se implice, de vreme ce autoritățile locale par totalmente dezinteresate de aceste locuri.

Traseul Cascada Mării, unul dintre cele mai vizitate din Hunedoara

Atât salvamontiștii, cât și voluntarii prezenți la acțiune, au reamenajat traseul turistic Cascada Mării, aflat la poalele munților Retezat. De altfel, traseul este unul dintre cele mai vizitate din zonă. Cu toate astea, autoritățile hunedorene nu s-au implicat prea mult în amenajare, astfel că această sarcină a revenit iubitorilor de natură.

„Cascadele din Valea Mării și Lazăru au un grad de dificultate mediu, prin urmare vă recomandam echipament adecvat muntelui. Iar dacă tot ne vizitați, vă rugăm, păstrați curățenia și integritatea traseelor”, au declarat voluntarii care au participat la refacere, potrivit Replica HD.

Hunedoara: s-a ales praful și pietrișul de promisiunile autorităților. Șosele turistice, din ce în ce mai degradate

Cascada Mării se află situată la capătul superior al Canionului Valea Mării, fiind ultima dintre cele șase cascade din zonă. Cu o înălțime de 34 m, aceasta este considerată una dintre cele mai frumoase cascade, împrejurimile fiind, în general, unele de o frumusețe rară.

Pentru a vizita Cascada Mării, turistul trebuie să parcurgă Canionului Mării pe o potecă neamenajată care trece pe lângă toate cele șase cascade. Zona este cunoscută, de asemenea, pentru practicarea canyoning-ul, fiind unul dintre puținele locuri de acest fel din țară, însă și singurul din munții Retezat.

Articolul precedentAnca Dragu, despre viitorul președinte USR PLUS: „Trebuie să vedem nu omul, trebuie să vedem proiectul”
Articolul următorVoiculescu acuză ministerul de Finanțe că ar da bani infractorilor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.