Site
Anunt Killnet. Sursa foto: stiripesurse.ro

Percheziţii la un român din Marea Britanie suspectat de implicare în recentele atacuri informatice asupra unor site-uri din România. Bărbatul este bănuit că a tradus din limba rusă în limba română mesajele promovate de hackeri şi a indicat site-uri din românia care ar putea fi atacate. „Vă pot spune că în acest moment cetăţeanul este în custodia autorităţilor şi este audiat”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode. Imediat după aceste atacuri, specialişti ai Ministerului Afacerilor Interne, Direcţiei Generale de Protecţie Internă, Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi din cadrul celorlalte structuri şi instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, au realizat activităţi specifice din competenţă, pentru contracararea atacurilor, protecţia site-urilor vizate şi identificarea persoanelor responsabile, în vederea asigurării rezilienţei infrastructurilor IT,  transmite Poliţia.

viewscnt
viewscnt
viewscnt

viewscnt
viewscnt

Începând cu data de 29 aprilie, o serie de atacuri informatice de tip DDoS – Distributed Denial of Service a afectat multiple site-uri web care aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România. Atacurile au fost revendicate de o grupare intitulată ‘KillNet’, de origine rusă. Activitatea acestora ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia – Ucraina.

viewscnt

  „Vă pot spune că în acest moment cetăţeanul este în custodia autorităţilor şi este audiat”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode

viewscnt

  Pe data de 2 mai 2022, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale, autorităţile de aplicare a legii din Marea Britanie, prin National Crime Agency, au făcut o percheziţie domiciliară, în Marea Britanie, la adresa de reşedinţă cetăţeanului român. Acesta este suspectat  că ar fi fost implicat în desfăşurarea atacurilor informatice, din ultimele zile, asupra infrastructurii IT din România.   Ofiţeri specializaţi din cadrul IGPR- Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice s-au deplasat în Marea Britanie, pentru acordarea de sprijin în ancheta desfăşurată de National Crime Agency.
 Ministrul Lucian Bode speră ca în viitorul apropiat să fie înregistrate şi primele rezultate în anchetă. „În urma activităţilor comune desfăşurate, a fost identificată o persoană bănuită, cetăţean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi susţinut activitatea grupării infracţionale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracţională şi prin indicarea unor site-uri web din Romania care ar fi putut fi atacate prin acelaşi mod de operare”, anunţă Poliţia Română.

Peste 50.000 de turişti au petrecut weekend-ul de 1 Mai pe litoral

viewscnt

Articolul precedentDiplomele din facultate nu au întotdeauna legătură directă cu performanța la locul de muncă
Articolul următorPapa cere, din nou, pacea: ”Insistăm în continuare”