Fostul candidat la prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu sugerează că puterea poate deveni „contagioasă”, astfel că nimeni, indiferent de statutul său social ori de gradul de „moralitate” avut sau dobândit, nu scapă de această „boală”, oricât ar susține, în prealabil, că nu se va lăsa afectat.
Theodor Paleologu, cel care și-a dorit, la rândul său, puterea, despre Guvern și oamenii din el
Uitând că, la un moment, dat, și-a dorit să fie președintele țării, candidând la alegerile prezidențiale din 2020, Theodor Paleologu a vorbit despre legătura nescrisă dintre putere și componenta „psihologică”, dacă nu chiar „psihiatrică”. „Sunt foarte mulţi, majoritatea. Nu uitaţi, am fost ministru timp de un an de zile. Să fii membru într-un guvern timp de un an de zile este ca un stagiu în spital psihiatric”, a amintit Paleologu.
„Cam mare parte erau atinşi în vreun fel”, a continuat acesta, adăugând că „mai e ceva”. În opinia fostului prezidențiabil, atunci când te afli într-o funcție ce presupune putere trebuie să fii conștient de acest lucru și să fii „vigilent cu tine”, astfel încât să nu devii tentat să aluneci în extrema cealaltă. „Dar să ştiţi ceva, că patologia puterii afectează pe toată lumea.Orice meserie care are legătură cu puterea este susceptibilă să dezvolte patologii ale puterii, inclusiv jurnaliştii, episcopii, oamenii de afaceri, avocaţii, medicii, profesorii. Deci patologia puterii e foarte răspândită”, a mai spus acesta la Antena 3.