Cîțu, despre libertarea presei, „vitală acum”, în pandemie

În data de 3 mai este sărbătorită Ziua Mondială a Libertăţii Presei, ocazie cu care premierul a ținut să le transmită un mesaj jurnaliștilor

Florin Cîțu (foto Guvernul României)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, premierul Florin Cîțu a ținut să le transmită jurnaliștilor un mesaj, mulțumindu-le, deopotrivă, pentru seriozitatea cu care au tratat pandemia de Covid-19, într-o perioadă dificilă în care propagarea informațiilor false se produce cu rapiditate. „Lupta jurnaliştilor pentru adevăr este vitală mai ales acum, pentru a combate tot ce înseamnă fake-news despre Covid-19 şi vaccinare în pandemie”, a scrie premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

Florin Cîțu: „De ziua libertăţii presei, le mulţumesc jurnaliştilor pentru munca lor din timpul pandemiei, în aceste vremuri dificile, şi pentru ei”

Mai mult, premierul Cîțu este de părere că informaţia verificată şi corectă despre efectele Covid-19 trebuie să ajungă la public, cu scopul de a proteja sănătatea românilor. „Iar lupta jurnaliştilor pentru adevăr este vitală mai ales acum, pentru a combate tot ce înseamnă fake-news despre Covid-19 şi vaccinare în pandemie”, a completat premierul, pe pagina sa de socializare.

Cât de liberă e presa, de Ziua Mondială a Libertății Presei?

Apelul premierului către jurnaliștii din toată țara

În încheierea mesajului său, oficialul le-a cerut jurnaliștilor să nu renunțe la luptă și să continue să fie susținători ai adevărului și ai informării corecte. „Vă doresc să rămâneţi mereu liberi, de partea adevărului şi binelui public, independenţi, să informaţi corect opinia publică. La mulţi ani tuturor celor care lucrează în mass-media”, a mai spus Florin Cîțu.

Ce ne facem cu fake news-us?

Dacă înainte, informațiile false se propagau mai greu, în lipsa internetului care transformă orice știre neverificată în adevăr absolut, iată că astăzi situația devine cu atât mai greu de controlat, întocmai din pricina celor expuse anterior. Ba mai mult decât atât, în 2021, orice persoană poate deveni lider de opinie în bula sa, cea care se poate extinde cu o repeziciune uluitoare. Lor li se alătură publicațiile „la kilogram”, cele create cu un singur scop: de a crea haos și de a răspândi agende politice camuflate în bune intenții. Rămâne, astfel, ca cititorul să discearnă ce este adevărat… sau nu. O misiune grea, însă nu imposibilă!

Articolul precedentRomânul cumpără, pentru a arunca, după: jumătate din mâncarea de Paște ajunge la gunoi
Articolul următorTestarea apei din canalizări: o măsură necesară pentru detectarea coronavirusului
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.