Gabriela Firea: „Funcția de primar general vine cu multe obligații, nu doar cu drepturi”

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, „bun de plată” a peste 300.000 de euro despăgubiri către un investitor, pe „persoană fizică”

Gabriela Firea susține că Nicușor Dan nu și-a îndeplinit „datoria de primar general și nu a respectat legile adevărate”, pe care le interpretează după bunul plac, motiv pentru care consideră decizia Tribunalului București ca una menită să îl trezească la realitate. Concret, Tribunalul București îl obligă pe Nicușor Dan să plătească peste 317.000 de euro despăgubiri unui investitor care „așteaptă de aproape un an un document semnat de primarul general”, cum a scris fostul edil pe

Direcția de Mediu a Municipiului București și Primarul General al Municipiului București să emita avizul de defrișare a celor 2 arbori, indicați în cerere, sub sancțiunea plății de penalități de întârziere în cuantum de 1000 lei/zi, până la îndeplinirea obligației. (…) Respinge, în rest, cererea privind amendarea conducătorului instituției cu amendă de 20 % din salariul minim brut pe economie, ca neîntemeiată. (…) Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Minuta Tribunalului București
Captură Tribunalul București

Investitorii, sătui de întârzieri se reorientează spre alte orașe

Gabriela Firea îl acuză pe actualul edil de faptul că nu și-a îndeplinit „datoria de primar general și nu a respectat legile adevărate, nu cele pe care le reinterpretează după bunul plac, pentru a da în fața admiratorilor”.

Mai mult, susține aceasta, „sub pretextul protejării spațiilor verzi, așa cum a făcut când era liderul unui ONG, Nicușor Dan a blocat toate investițiile din oraș, iar rezultatele se vor vedea mulți ani de acum încolo. Unii investitori deja merg către alte orașe. Nicușor Dan a oprit șantiere invocând copaci, când erau de fapt niște cioturi sau a găsit brusc pițigoi și mierle”, a explicat Gabriela Firea situația în privința întârzierilor în domeniul investițiilor, atât de necesare pentru dezvoltarea Capitalei. 

„Legea este una singură, iar funcția de primar general vine cu multe obligații, nu doar cu drepturi”, a concluzionat actualul ministrul al Familiei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea, despre amenzile primite de PMB din partea Inspectoratului de Stat în Construcții. „Pentru mofturile și încăpățânarea actualului primar general de a face propriile legi”

Articolul precedentPonta, previziuni sumbre: „Se distruge ce nu s-a distrus până acum din economia României”
Articolul următorIsărescu crede că prognozele indică o creştere economică de 4,5% pe an, în următorii doi ani