Sursa: Facebook

Victor Ponta, cândva premier al României, parlamentar, iar în prezent doar lider al Pro România, a vorbit aseară despre previziunile privind criza din România.

Din punctul acestuia de vedere, problema cu adevărat importantă nu este un atac al Rusiei, variantă pe care a exclus-o cu fermitate, ci doar criza energetică, care va avea consecințe din ce în ce mai grave.

Există o speranță pentru depășirea crizei, a punctat totuși liderul Pro România, anume stabilitatea politică, în sensul menținerii unui premier care să aibă continuitate și coerență în decizii. În cazul de față, Nicolae Ciucă, pe care Ponta l-a mai apărat și cu alte ocazii. Potrivit acestuia, „Nicolae Ciucă merită să rămână prim-ministru dacă conduce Guvernul şi rezolvă problemele cu energia şi sănătatea. Şi merită să plece dacă nu le rezolvă pe astea”.

Însă, după cum a subliniat liderul Pro România, totul ține de Klaus Iohannis, despre care a lăsat să se înțeleagă că este cel care schimbă premierii… precum șosetele, ca să ne exprimăm plastic: „În ultimii şapte ani, domnul Iohannis a avut opt prim-miniştri. Dacă rămâne la opt, avem o şansă să ieşim din criză. Dacă ajunge la 15, nu ieşim şi o să ne fie mai rău”. Iar în ultimii ani, luptele intestine din interiorul PNL au fost cele care au făcut agenda, și nicidecum preocuparea pentru rezolvarea unei crize despre care Ponta arată că se prefigura de mai mult timp.

Cred că singura criză cu adevărat gravă şi care ne priveşte pe toţi este criza energetică pentru că se duce nu numai în salarii, pensii, în ce plătesc oamenii ca facturi. Se distruge ce nu s-a distrus până acum din economia României. Ce se mai producea în România nu o să se mai producă. Ce mai sunt firme româneşti o să se vândă şi alea la cei din afară şi cu asta basta.

(…) Problema reală care nu a apărut acum, acum se acutizează, este problema preţurilor la energie. Vine din faptul că în ultimii cinci ani am abandonat tot ce mai însemnau investiţii în independenţă energetică şi din faptul că din cauza preţurilor la energie, în afara faptului că oamenii vor îngheţa în case ca pe vremea lui Ceauşescu sau se vor uita la facturi şi atât, o să distrugem ce a mai rămas din economia din România.

(…) Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs! N-o să reuşesc să înţeleg la ce ne-a folosit anul 2021 când domnul Orban şi domnul Cîţu s-au bătut ca în filmele cu Stan şi Bran până au căzut amândoi şi a apărut domnul Ciucă. Pe domnul Orban l-a dorit foarte tare domnul Iohannis. În 2019 ne-a zis că e extraordinar. În 2020 l-a dorit pe domnul Cîţu. Pe Cioloş nu l-a dorit tot Iohannis? De unde a apărut? Din spuma mării? 2021 – criza energetică, criza datoriilor, criza economică începuseră. Au început pe vremea lui Orban, când era Cîţu ministru de Finanţe”, a atras atenția Victor Ponta, la România TV.

Articolul precedentIncendiu la Spitalul Județean Suceava
Articolul următorGabriela Firea: „Funcția de primar general vine cu multe obligații, nu doar cu drepturi”